Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ 144 ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΠΕ με αφορμή τη σύσκεψη της ΔΟΕ στα Γιάννενα

 

Οι 144 αιρετοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο ΚΥΠΣΕ, στα ΑΠΥΣΠΕ και στα ΠΥΣΠΕ της χώρας, με αφορμή τη σημερινή (16/01/23) σύσκεψη που πραγματοποιεί η ΔΟΕ στα Γιάννενα χαιρετίζουμε την επιστροφή των εκλεγμένων εκπροσώπων του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ύστερα από 2 χρόνια απουσίας. Κι είναι αυτό μια μεγάλη νίκη του κλάδου απέναντι στην πολιτική της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας, της ασυδοσίας και του διορισμού των δοτών, της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
Οι χιλιάδες συνάδελφοι που μετείχαν στις εκλογές έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους ότι ο θεσμός του αιρετού που μετρά 100 χρόνια ζωής, από το 1926, έχει βαθιές ρίζες στον κλάδο και είναι συνυφασμένος με την προάσπιση της νομιμότητας και της διαφάνειας στα συμβούλια, με την ίδια τη Δημοκρατία σε αυτά και δεν θα επιτρέψουμε ΠΟΤΕ να καταργηθεί.
Οι 144 αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της Π.Ε, χαιρετίζουμε, επίσης, την υπεύθυνη στάση του ΔΣ της ΔΟΕ που, με την απόφασή του να συμμετέχει ο κλάδος στις εκλογές της 5ης του Νοέμβρη, διέσωσε τελικά το θεσμό από την οριστική κατάργησή του.
Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να αγωνιστεί:
1. Για την επαναφορά των αρμοδιοτήτων των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια που περικόπηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
2. Για την άμεση επαναφορά των αιρετών στα Συμβούλια Επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης.
3. Για την καθιέρωση τρίτου αιρετού στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
4. Για την κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας και την επαναφορά των ρυθμίσεων του Π.Δ. 1/2003.
Τέλος, καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ και τους Συλλόγους εκπαιδευτικών ΠΕ να αντιμετωπίζουν ισότιμα τους αιρετούς σε κάθε επίπεδο (ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΠΕ) με τα εκλεγμένα μέλη της ΔΟΕ και των Συλλόγων. Οι αιρετοί είναι εκλεγμένοι από τη βάση των συναδέλφων, δεν είναι διορισμένοι και απολογούνται στις ΓΣ και στον κάθε συνάδελφο χωριστά. Ταυτόχρονα, καλούμε τη ΔΟΕ να προστατεύσει τον θεσμό από εκείνους που τον λοιδορούν, ταυτιζόμενοι εκούσια ή ακούσια, με την πολιτική της υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης που θέλουν την κατάργηση των αιρετών. Στον κλάδο μας οι αποφάσεις λαμβάνονταν πάντα δημοκρατικά. Κι από τη στιγμή που η ΔΟΕ αποφάσισε τη συμμετοχή στις εκλογές της 5ης του Νοέμβρη κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εγκυρότητα και τη νομιμότητα του αποτελέσματος. Όπως όλοι σεβάστηκαν το 2020 την απόφαση για μη συμμετοχή, έτσι και τώρα οφείλουν να σεβαστούν την απόφαση για τη συμμετοχή. Αυτό λέει η δημοκρατική δεοντολογία.
Σε ό, τι μας αφορά δηλώνουμε ότι θα βρισκόμαστε δίπλα στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και θα αγωνιζόμαστε καθημερινά για τη διαφάνεια, την ισονομία, την αξιοκρατία και τη Δημοκρατία απέναντι στις αυθαιρεσίες της εκάστοτε διοίκησης.
Θα προασπίσουμε το κύρος του θεσμού με κάθε τρόπο και θα υπερασπιστούμε με ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ τα συμφέροντα των συναδέλφων στα Συμβούλια!

Γιάννενα 16/1/2023
Οι Αιρετοί ΚΥΣΠΕ,ΑΠΥΣΠΕ & ΠΥΣΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου