Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Αποχαιρετιστήρια επιστολή του πρώην Γ.Γ του ΥΠΑΙΘΑ κ. Αλέξανδρου Κόπτση

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές, γονείς και συνεργάτες,
αποχωρώντας από τη θέση του Γενικού Γραμματέα ΑΒΕΕΑ, επιθυμώ να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμβολή σας στο μεταρρυθμιστικό έργο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και τη συνεργασία σας κατά τον χρόνο παραμονής μου στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας.
Στόχος μας ήταν η υποστήριξη μίας πολύπλευρης εκπαιδευτικής πολιτικής με κομβικές μεταρρυθμίσεις που θέτουν τα θεμέλια ενός σύγχρονου, δημοκρατικού, συμπεριληπτικού σχολείου. Με ανιδιοτέλεια, αφοσίωση στον στόχο, εργατικότητα, αξιοκρατία και διαφάνεια εργαστήκαμε όλοι μαζί. Διαχειριστήκαμε αποτελεσματικά ιδιαίτερα απαιτητικά θέματα σε εξαιρετικά ιδιαίτερες συνθήκες. Από την κοινή αυτή προσπάθεια δεν έλειψε κανείς.
Βρισκόμασταν πάντα με όλες μας τις δυνάμεις κοντά στον εκπαιδευτικό, κοντά στον μαθητή, κοντά στο σχολείο, δίπλα σε κάθε πρόβλημα. Αποδείξαμε πως με ομοθυμία, συνεργασία, εργατικότητα και όραμα μπορούμε να κάνουμε την εκπαίδευση στη χώρα μας ακόμη καλύτερη.
Αποχωρώντας θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, την Υπουργό κα Κεραμέως για την εμπιστοσύνη της και την εξαιρετική συνεργασία, καθώς και τους Υφυπουργούς κα Μακρή και κ. Συρίγο, αλλά και τους Γενικούς Γραμματείς του ΥΠΑΙΘ για το ομαδικό τους πνεύμα.
Θα ήθελα να εκφράσω επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στα εξαιρετικά στελέχη μας και στα άξια μέλη-εκπαιδευτικούς και διοικητικούς-υπαλλήλους της εκπαιδευτικής μας κοινότητας για την αμέριστη συμπαράστασή τους.
Επιπλέον, με ιδιαίτερη συγκίνηση εκφράζω από καρδιάς ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συνεργάτες μου, που με την εργατικότητα, την αφοσίωση, και την πίστη στο μεταρρυθμιστικό μας έργο συντέλεσαν τα μέγιστα στην αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, αψηφώντας τα απαιτητικά ωράρια εργασίας.
Τέλος, εύχομαι ολόψυχα στη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ καλή επιτυχία στο έργο της, το οποίο είμαι βέβαιος πως θα συντελέσει στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης και στην επίτευξη του κοινού μας οράματος, που είναι η διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας.
Με βαθιά εκτίμηση προς όλους
Αλέξανδρος Κόπτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου