Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή διαμαρτυρίας και καταγγελίας εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης

Στις 13-8-2013 ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά και εν συνεχεία υλοποιήθηκε  από το Υ.ΠΑΙ.Θ. η  μετάταξη   εκπαιδευτικών  ΠΕ 11 από την Β/θμια Εκπ/ση στην Α/θμια Εκπ/ση. Για τον λόγο αυτό  εκφράζουμε την απογοήτευση, την έντονη αγανάκτηση,  αλλά και την οργή μας για την κατάφωρη αδικία που συντελείτε εις βάρος μας. Πιο συγκεκριμένα:
 
Ενώ πριν από λίγους μήνες εντός του ιδίου σχολικού έτους και συγκεκριμένα στις 12-6-2013, το Υ.ΠΑΙ.Θ. απέρριψε εκατοντάδες αιτήσεις μετάθεσης των εκπ/κων Φυσ.Αγωγής οι οποίοι υπηρετούν ως μόνιμοι στην Α/θμια Εκπ/ση εδώ και πολλά χρόνια, με την προσχηματική αιτιολόγηση της ανυπαρξίας κενών (και δεν ήταν η πρώτη φορά, αλλά συμβαίνει τα τελευταία 4-5 χρόνια τουλάχιστον ) ,ξαφνικά εμφανίζει 796 «κενά» στην Α/θμια Εκπ/ση. Αντί να προχωρήσει σε συμπληρωματικές μεταθέσεις των  εκπ/κων Φυσ.Αγωγής της ίδιας βαθμίδας που είναι  το προφανές, το δίκαιο αλλά και σύμφωνο με τους νόμους και τις διαδικασίες , που το ίδιο το Υπουργείο θεσμοθέτησε και εφάρμοζε εδώ και δεκαετίες, τα χάρισε με τιμωριτικό προς εμάς τρόπο και διάθεση   στους εκπ/κούς Φυσ.Αγωγής της Β/θμιας Εκπ/σης οι οποίοι πλεόναζαν στη βαθμίδα αυτή.Οι εκ/κοι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης – οι οποίοι ήδη κατείχαν οργανικές θέσεις- και των οποίων οι αιτήσεις μετάθεσης και εν συνεχεία απόσπασης δεν έγιναν δεκτές, στερήθηκαν του δικαιώματος να υποβάλουν αίτηση, προκειμένου να καλύψουν τις νέες ανάγκες των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ερωτάται λοιπόν το Υπουργείο:

1) Από πού και πότε προέκυψαν τα κενά αυτά ξαφνικά;
2) Είναι πραγματικά οργανικά κενά ή είναι «οργανικά κενά» για να εξυπηρετήσουν κάποιους;
3) Γιατί δε δόθηκαν στις μεταθέσεις των γυμναστών της Α/θμιας Εκπ/σης;
4) Γιατί δεν ικανοποιήθηκαν πρώτα όλες οι αιτήσεις  μετάθεσης και απόσπασης των γυμναστών της Α/θμιας  ,
    Εκπ/σης και τα εναπομείναντα κενά να δοθούν στους γυμναστές της Β/θμιας
    εφόσον είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν μετατάξεις;
5) Γιατί πρέπει τον εξορθολογισμό και την κακή διαχείριση του προσωπικού της Β/θμιας  
    Εκπ/σης  να το πληρώσουν οι  γυμναστές της Α/θμιας
kαι να τιμωρηθούν αυτοί και οι οικογένειές τους;                             
6) Δε γνωρίζει το Υπουργείο ότι με τον τρόπο αυτό καταδικάζει όλους τους γυμναστές της
    Α/θμιας, νεότερους αλλά και παλιότερους που τόσα χρόνια εργάζονται με μεγαλύτερο
    υποχρεωτικό ωράριο ,που το κάλυπταν μέχρι τελευταίου λεπτού ,αλλά και σε δυσκολότερες περιοχές (αφού Δημοτικά σχολεία
    υπάρχουν και στα πιο απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα μέρη)να μην επιστρέψουν ποτέ
    στα σπίτια τους (όχι με μετάθεση ούτε καν με απόσπαση) στερώντας τους ακόμα και  
    την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;
7) Τόσα χρόνια που δίνονταν αρκετές μεταθέσεις στους εκ/κους Φυσ. Αγωγής της της β/μιας (σε αντίθεση με εμάς που έχουν σχεδόν παγώσει για τις περισσότερες περιοχές τα 4-5 τελευταία χρόνια ) ,δεν μας συμπεριέλαμβαναν και εμάς;
8)Υπάρχει κράτος δικαίου, και ισονομίας για όλους ή είμαστε χώρα των εκλεκτών και βολεμένων;
       Για όλα τα παραπάνω οι γυμναστές της Α/θμιας Εκπ/σης που διαμένουμε μόνιμα εμείς και οι οικογένειές μας και έχουμε ως τόπο συμφερόντων μας την Θεσσαλονίκη
ζητούμε την ακύρωση των μετατάξεων, την επανεξέταση των αιτήσεων της μετάθεσής μας για την αποκατάσταση της αδικίας που έχει γίνει εις βάρος μας και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.
    Τέλος διαμαρτυρόμαστε για τον τρόπο που χειρίζεται το Υπουργείο το ζήτημα των αποσπάσεων. Ζητούμε την άμεση ικανοποίηση όλων των αιτήσεων μας ,έτσι ώστε να μη βρεθούμε σε κατάσταση οικονομικής, ψυχολογικής και σωματικής εξαθλίωσης εμείς και οι οικογένειές μας .
    Οι εποχές  και οι μέρες που ζούμε είναι εξαιρετικά δύσκολες για όλους . Βαλόμεθα πανταχόθεν (μειώσεις μισθών, υπέρμετρη φορολόγηση, δυσβάσταχτα μέτρα ), για να καταστρατηγούνται οι θεσμοθετημένες και κοινά αποδεχτές εκπαιδευτικές διαδικασίες.
   Την αδικία δεν μπορεί κανείς να την αποδεχτεί…
 Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής Α/θμιας  Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου