Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

«ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΘΕΕ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ...» ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ





«ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΘΕΕ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ...» ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Στις 12.00 ακριβώς το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους ΧΧΙΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες "Sochi 2014", με την παρουσία του νέου προέδρου της ΔΟΕ, Γερμανού, Τόμας Μπαχ.

Η τελετή θα ξεκινήσει με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, των Εθνικών Ύμνων της διοργανώτριας χώρας, αλλά και της Ελλάδας και την απαγγελεία του ποιήματος του Τάκη Δόξα "Το Φως της Ολυμπίας". Το τελετουργικό της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας γίνεται στον Ναό της Ήρας και πρωθιέρεια είναι η Ινώ Μενεγάκη, χορογράφος η Άρτεμις Ιγνατίου, ενώ θα συμμετάσχουν και 30 περίπου Ιέρειες.

Η Ιέρεια θα ανάψει μετά την Ολυμπιακή δάδα από τις ακτίνες του ήλιου και θα περάσει τη σκυτάλη, και ένα κλαδί ελιάς που σημαίνει ειρήνη, στο πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον Έλληνα πρωταθλητή, αλπικού σκι Γιάννη Αντωνίου του ΕΟΣ Καρπενησίου.


Ο πρώτος λαμπαδηδρόμος ο 18χρονος πρωταθλητής της χιονοδρομίας Γιάννης Αντωνίου του ΕΟΣ Καρπενησίου.

Θα ακολουθήσει η Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα, όπου θα καλύψει περίπου 2.000 χιλιόμετρα με 250 λαμπαδηδρόμους και θα περάσει από 33 πόλεις και 23 νομούς. Η Τελετή Παράδοσης της Φλόγας στη ρωσική αντιπροσωπεία, είναι προγραμματισμένη για τις 5 Οκτωβρίου, στις 6.00 μ.μ. στο Παναθηναϊκό Στάδιο και θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Δείτε φωτογραφίες από την τελική πρόβα που έγινε σήμερα.
Οι φωτογραφίες είναι του συναδέλφου και πατέρα του λαμπαδηδρόμου Δημήτρη Αντωνίου τον οποίο ευχαριστώ θερμά.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου