Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η λίστα θα είναι έτοιμη στην ώρα της, διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου


Παραμένει το «αγκάθι» στην Παιδεία - Πέφτουν υπογραφές για την κατάργηση 2.000 θέσεων σε 11 υπουργεία


Οι λίστες με τους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους που βγαίνουν στο πρώτο κύμα του προγράμματος κινητικότητας εντός Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμες στην ώρα τους, διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, παραμένει ανοιχτό το θέμα της αξιολόγησης και της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων με τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΑΤΕΙ να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν διοικητικοί υπάλληλοι που να περισσεύουν και ότι εάν προχωρήσει η διαθεσιμότητα, τα τμήματα δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. 

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από τη τη σύσκεψη που διήρκησε τρεις ωρες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι από το υπουργείο Παιδείας έχουν μπει προθεσμίες για την αξιολόγηση, δηλαδή ως τις 15 Σεπτεμβρίου. 

Πρόκειται για τους 1.500 διοικητικούς υπαλλήλους των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην Τρόικα, θα πρέπει να ενταχθούν στο κύμα Διαθεσιμότητας του Σεπτεμβρίου. 

Οι πρυτάνεις αρνούνται να δώσουν στοιχεία και ο υπουργός Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να αρθεί το αδιέξοδο. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη όταν έρθει η ώρα και εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα. 

"Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε έτοιμοι", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτακης. Επίσης, μέτα από σχετική ερώτηση απαντησε πως δεν συζητήθηκε θέμα εκλογικού νόμου.

Πάντως, μέχρι το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες υπογραφής των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για την κατάργηση συνολικά περί των 2.000 οργανικών θέσεων σε έντεκα υπουργεία, προκειμένου να επιτευχθεί και ο στόχος των 12.500 υπαλλήλων.

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης συμμετείχε επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, από το υπουργείο Εσωτερικών ο κ. Γιάννης Μιχελάκης και ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος καθώς και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η κα Ευη Χριστοιλοπούλου 

Η υλοποίηση του μέτρου της διαθεσιμότητας αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του Οκτωβρίου ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Προαπαιτούμενο αποτελεί επίσης η αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ που παραμένει σε εκκρεμότητα.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες.

Να σημειωθεί ότι:

-Έχουν ενταχθεί από τον Ιούλιο σε καθεστώς διαθεσιμότητας 4.401 υπάλληλοι (2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι -οδηγοί- του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης),

-Με βάση το πολυνομοσχέδιο 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί εντάσσονται σε αυτό το καθεστώς στις 23 Σεπτεμβρίου,

-Έχει υπογραφεί η ΚΥΑ για τους 1641 διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας, δηλαδή, συνολικά 9.042 υπάλληλοι.

-Απομένουν οι 1.500 διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας (ΑΕΙ, ΤΕΙ) και περί του 2.000 υπαλλήλους των υπόλοιπων υπουργείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου