Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Με επιτυχία, η 5η Περιφερειακή συνάντηση χορευτικών ομάδων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε Στερεάς Ελλάδας, στη Χαλκίδα!

Στη Χαλκίδα, στην 5η Περιφερειακή συνάντηση των χορευτικών ομάδων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε Στερεάς Ελλάδας, η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ευρυτανίας παρουσίασε χορούς της Κρήτης!
 Ο θεσμός αυτός που έκανε τα πρώτα του βήματα πριν πέντε χρόνια στη Λιβαδειά και διεξάγεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό μέρος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδα, με σκοπό να ενώσει, μέσω της χορευτικής παράδοσης, τους εκπαιδευτικούς της Στερεάς Ελλάδας αλλά και τους Στερεοελλαδίτες, σήμερα κρίνεται ως ένας κορυφαίος θεσμός, στα παραδοσιακά και πολιτιστικά δρώμενα της Περιφέρειας.


Συγχαρητήρια στους διοργανωτές & συντελεστές της 5ης Περιφερειακής συνάντησης στη Χαλκίδα!
Οι χορευτές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ευρυτανίας είναι:
 
Μοτσιόλας Σιδέρης, Καλαμπάκας Χρήστος, Λιάκος Δημοσθένης, Ευθυμίου Γιάννης, Παπαδόπουλος Νίκος,Τσιλίκας Χρήστος, Πολύζου Βασιλική, Ανδρέου Μαρία, Μάντζαρη Έλενα, Μαθιουδάκη Ελένη, Δήμητρα Λάππα, Μπούκα Κατερίνα, Γεωργιάδου Ειρήνη, Γιαννουλάκου Βασιλική, Τεφτίκη Κλεοπάτρα, Λαζαρίδου Έλενα.

 Υπεύθυνος χορευτικού Λιάκος Δημοσθένης.

 Τη χορευτική ομάδα συνόδεψαν και χόρεψαν η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ευρυτανίας, Πολύζου Βασιλική και η Γενική Γραμματέας Ανδρέου Μαρία!

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Τι προβλέπουν διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που πιθανότατα αύριο θα δοθεί στη διαβούλευση


metatheseis
  • Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ στην Κ.Υ.του υπουργείου παιδείας ή στις περιφερειακές δνσεις κλπ ή σε εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου επιτρέπονται μόνο για ένα έτος.Κάθε αντίθετη διάταξη καταργείται.Αυτό προβλέπει διάταξη του πολυνομοσχεδίου.
  • Λήγει η θητεία των μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ) , αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επιλογή νέων Δντών σχολικών μονάδων και Δντών εκπαίδευσης.Τα συμβούλια ανασυγκροτούνται,σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.Της ρύθμισης εξαιρούνται τα αιρετά μέλη των συμβουλίων.Τα παραπάνω προβλέπει διάταξη που προστέθηκε στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία.
  • Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στις τελικές ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, που πιθανότατα αύριο θα δοθεί στη διαβούλευση, για τους αναπληρωτές.Συγκεκριμένα,προστίθενται δυο νέα άρθρα ως εξής:
1.Το πρώτο αναφέρεται στις ολιγοήμερες άδειες για επιμορφωτικούς λόγους που δικαιούνται πλέον και οι αναπληρωτές.Επίσης, εξισώνονται οι άδειες των αναπληρωτών με τους μονιμους για τις εξετάσεις(10 μέρες το χρόνο).
2.Το δεύτερο αναφέρεται στην προυπηρεσία.Η προυπηρεσία των ΠΕ70.50 και 60.50 ,που αποκτήθηκε με μεταπτυχιακό τίτλο ή σεμινάριο,υπολογίζεται μόνο στον πίνακα Ειδικής.Η προυπηρεσία των ΠΕ70 και ΠΕ 60 που κλήθηκαν στην ειδική ,υπολογίζεται στον οικείο πίνακα(Γενικής).
Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες ρυθμίσεις παραμένουν ως έχουν.
Αναγνωρίζεται ολόκληρη η προυπηρεσία από 1-9-10 ,χωρίς διπλασιασμό μορίων από το σχολ.έτος 2010-11 έως το σχολ.έτος2013-14.


Δείτε το πολυνομοσχέδιο εδώ:

Τι απάντησε ο Υπουργός Παιδείας στη Βουλή σχετικά με τη μη μισθολογική αναγνώριση των μεταπτυχιακών σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονται μέσω ΕΣΠΑ στην ειδική αγωγή

Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΣΧΕΤ.: Φ.361.22/27/80025/Ε3/19-5-2015 ( ΑΔΑ: 6Ι5Β465ΦΘ3-ΨΕ2 )
Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, και με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν στην Υπηρεσία μας, σας γνωρίζουμε ότι:
1. Η δήλωση και η σειρά προτίμησης Σχολικών μονάδων και Ε.Κ. όπου θέτει υποψηφιότητα ο εκπαιδευτικός υποβάλλεται ταυτόχρονα με την αίτηση υποψηφιότητας εντός της αποκλειστικής προθεσμίας υποβολής της αίτησης που προβλέπεται
2. Οι υποψήφιοι Διευθυντές σχολικών μονάδων, οι υποψήφιοι Διευθυντές τετραθέσιων και άνω νηπιαγωγείων και οι υποψήφιοι Διευθυντές Ε.Κ καταθέτουν δήλωση προτίμησης για τις θέσεις κατ’ ανώτατο αριθμό τριών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. ως ακολούθως:

Νέου τύπου μισθολόγιο στο Δημόσιο – Ποιοι θα έχουν μειώσεις

http://2.bp.blogspot.com/-5SOgv9-Upog/VV3doJ0CdMI/AAAAAAAARJo/yr5SoGiNdBw/s1600/-1-.jpg

Παράταση προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων για πλήρωση θέσεων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
—–
ΓΕΝΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Α/ΘΜΙΑΣ  &  Β/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Α/ΘΜΙΑΣ  &  Β/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
———
Α. Παπανδρέου 37
151 80 Μαρούσι
Ιστοσελίδα: http://www.minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Γ. Λιαμπότης
Τηλ:  210-3442125, 210-3442333,
210-3442952,210-3442353,
210-3442268
Βαθμός Ασφαλείας:
Να διατηρηθεί μέχρι:
Μαρούσι,  21 – 5 – 2015
Αρ.Πρωτ.  Βαθμός Προτερ
Φ.361.22/ 29 / 81443 /E3
ΠΡΟΣ:  1. Περιφερειακές  Διευθύνσεις
Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης
όλης της χώρας
2. Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης όλης της χώρας
3. Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης όλης της χώρας

Θέμα: « Παράταση προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων για πλήρωση θέσεων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  »
ΣΧΕΤ.: Φ.361.22/27/80025/Ε3/19-5-2015 ( ΑΔΑ: 6Ι5Β465ΦΘ3-ΨΕ2 )
            Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για πλήρωση θέσεων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά μία εργάσιμη ημέρα. Συνεπώς καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η 25η Μαΐου 2015 και για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η 3η Ιουνίου 2015.
Επισημαίνουμε ότι ανάλογα παρατείνεται η διήμερη προθεσμία υποβολής των συμπληρωματικών της αίτησης δικαιολογητικών.

 Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
           ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Οδηγίες για την χρήση των πρακτικών

 

Αθήνα 19/5/2015
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε

Οδηγίες για την χρήση των πρακτικών
Συνάδελφοι,
            Προκειμένου να αποφύγουμε το δυσάρεστο φαινόμενο της ύπαρξης προβλημάτων στη διαδικασία της αναγνώρισης - νομιμοποίησης των αντιπροσώπων, η νομική σύμβουλος της Δ.Ο.Ε. προχώρησε στη σύνταξη συγκεκριμένων υποδειγμάτων πρακτικών αρχαιρεσιών (ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στους Συλλόγους της Ελλάδας).
            Σας αποστέλλουμε τα συνημμένα πρακτικά, με τις παρούσες οδηγίες, ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν κατά τη διαδικασία των αρχαιρεσιών. Σας επισημαίνουμε, ότι η χρήση των παρόντων υποδειγμάτων είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς διευκολύνει τον έλεγχο των αντιπροσώπων και τη νομιμοποίησή τους.
Ο κάθε Σύλλογος θα χρησιμοποιήσει το πρακτικό το οποίο είναι κατάλληλο ανάλογα με τα δεδομένα του. Συγκεκριμένα:

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

 
Στην προσχολική εκπαίδευση είναι πολλά και πολύπλευρα τα προβλήματα που εγείρονται από έλλειψη αναγνώρισης της βαθμίδας ως ισότιμης με τις υπόλοιπες. Πολλές φορές έχουν αναφερθεί προβλήματα όπως τα άθλια και ακατάλληλα κτίρια που στεγάζουν παιδιά 4-6 ετών. Η σημαντική έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, η ελλιπής μέριμνα για ουσιαστική και με στοχοθεσία σε βάθος χρόνου επιμόρφωση, ο υποβαθμισμένος ρόλος της/του νηπιαγωγού που πολλές φορές συνδέεται η νοημοσύνη και η ικανότητα των εκπαιδευτικών με την ηλικιακή ομάδα που διδάσκουν και άλλα πολλά.

Σχετικά με τις υποχρεωτικές μετατάξεις και τη σκόπιμη διαστρέβλωση των θέσεων της Δ.Ο.Ε.


Αρ. Πρωτ.1623
Αθήνα 19/5/2015
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
 
Θέμα: Σχετικά με τις υποχρεωτικές μετατάξεις και τη σκόπιμη διαστρέβλωση των θέσεων της Δ.Ο.Ε.
  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
            Με αφορμή τη σκόπιμη παραπληροφόρηση που υπάρχει από διάφορους κύκλους σχετικά με το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων και τη θέση της Ομοσπονδίας, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επισημαίνει τα εξής:

Εγκύκλιος επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-----
ΓΕΝΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Α/ΘΜΙΑΣ  &  Β/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Α/ΘΜΙΑΣ  &  Β/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
---------
Α. Παπανδρέου 37
151 80 Μαρούσι
Ιστοσελίδα: http://www.minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Γ. Λιαμπότης
Τηλ:  210-3442125, 210-3442333,
210-3442952,210-3442353,
210-3442268
Βαθμός Ασφαλείας:
Να διατηρηθεί μέχρι:

ΑΔΑ:6Ι5Β465ΦΘ3-ΨΕ2
Μαρούσι,   19 – 5 - 2015
Αρ.Πρωτ.  Βαθμός Προτερ
Φ.361.22/ 27 /80025  /E3


 ΠΡΟΣ:  1. Περιφερειακές Διευθύνσεις
                   Εκπαίδευσης
                   όλης της χώρας
               2. Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας
                   Εκπαίδευσης
                   όλης της χώρας
               3. Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας
                   Εκπαίδευσης
                   όλης της χώρας



ΘΕΜΑ: «Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»
Σε συνέχεια της αριθμ. Φ.361.22 / 26 / 79840 / Ε3 / 19-5-2015                                                             Υπουργικής Απόφασης που αφορά στην επιλογή των υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Εργαστηριακών Κέντρων, σας γνωρίζουμε, ότι οι προϋποθέσεις επιλογής και τοποθέτησης των ανωτέρω στελεχών, έχουν ως ακολούθως:

«1ο Θερινό Σχολείο» με θέμα: «Νέες Τεχνολογίες και Δημιουργικότητα: από την θεωρία στην πράξη».

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. και το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, διοργανώνουν το «1ο Θερινό Σχολείο» με θέμα: «Νέες Τεχνολογίες και Δημιουργικότητα: από την θεωρία στην πράξη».

Το 1ο Θερινό σχολείο θα φιλοξενηθεί από την Κυριακή 28 Ιουνίου έως το Σάββατο 4 Ιουλίου στο όμορφο νησί της ΤΗΝΟΥ .

To «1ο Θερινό Σχολείο» είναι ένα εναλλακτικό επιμορφωτικό πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας, το οποίο συνδυάζει επιμόρφωση και διακοπές.Έχει σαν στόχο την παιδαγωγική αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη σχολική πράξη, με έμφαση στη δημιουργικότητα και τη συνεργασία των εκπαιδευτικών και των μαθητών στο σχολείο του 21ου αιώνα (κατασκευές, κομικ, animation κλπ).Παράλληλα θα μας δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουμε το νησί της Τήνου μέσα από τις φυσικές της ομορφιές αλλά και τον πολιτισμό της στο πέρασμα των χρόνων.

Σε ποιους απευθύνεται: Στο «1ο Θερινό Σχολείο» μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και απόφοιτοι - τελειόφοιτοι παιδαγωγικών τμημάτων και καθηγητικών σχολών.

Κόστος Συμμετοχής: 100 ευρώ.
Έχουν εξασφαλιστεί ειδικές τιμές σε ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.λ.π. Σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια η έκπτωση είναι 30%

Αναλυτικές πληροφορίες και εγγραφές στο www.epimorfosi.org.gr

Υποβολή Αιτήσεων: έως 1 Ιουνίου 2015 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

84η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Δ.Ο.Ε. (21, ,22,23,24 Ιουνίου 2015)



"Δεν υπάρχει, προς το παρόν, καμία ειλημμένη απόφαση"...Σχετικά με το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων του 2013...ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.


Αναφορικά με το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων του 2013, για το οποίο έχει προκληθεί αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Δεν υπάρχει, προς το παρόν, καμία ειλημμένη απόφαση. Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα και την συνθετότητα του ζητήματος, προχώρησε στην σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, Ομοσπονδιών και υπηρεσιακών παραγόντων. Στόχος είναι η διερεύνηση αξιόπιστων και αποτελεσματικών προτάσεων θεραπείας των στρεβλώσεων, στο πλαίσιο της αντικειμενικότητας και της δικαιοσύνης. Η επιτροπή συνεχίζει τις εργασίες της προκειμένου να εισηγηθεί τις προτάσεις της στην πολιτική ηγεσία, η οποία έχει και την τελική ευθύνη.

Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να εξαντλήσει τον διάλογο με τα όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη προκειμένου να εξευρεθεί η λύση εκείνη που θα είναι προς όφελος τόσο της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας στο σύνολο της.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Εκδηλώσεις Μνήμης σε Π. Βίνιανη και Κορυσχάδες Η Ευρυτανία τιμά την Εθνική Αντίσταση


Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 23 & 24 Μαΐου 2015 η Ευρυτανία θα τιμήσει την Εθνική Αντίσταση με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Παλαιά Βίνιανη και στις Κορυσχάδες.
Το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 στις 6 το απόγευμα στο Ιστορικό Σχολείο της Παλαιάς Βίνιανης ο Δήμος Αγράφων θα πραγματοποιήσει εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 71 χρόνων από την ίδρυση της ΠΕΕΑ (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης).
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Ιστορικός - Ερευνητής - Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Σκαλιδάκης.
Την επομένη το πρωί Κυριακή 24 Μαΐου 2015 στο Ιστορικό Σχολείο Κορυσχάδων ο Δήμος Καρπενησίου, όπως κάθε χρόνο την προτελευταία Κυριακή του Μαΐου, έτσι και φέτος θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις τιμής και μνήμης οι οποίες θα λάβουν χώρα στις Κορυσχάδες, όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ηλίας Νικολακόπουλος.
Το Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Καρπενησίου και στη Δομνίστα.

Πανελλαδικές 2015: Οι απαντήσεις του συγγραφέα για την έκθεση

Του Γιώργου Λαμπίρη
Πανελλαδικές 2015: Οι απαντήσεις του συγγραφέα για την έκθεση
Για το κείμενό του με τίτλο "Εμείς και οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης", το οποίο επελέγη ως θέμα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, μίλησε στο news.gr, ο ομότιμος καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλειος Λαμπρινουδάκης.
"Το κείμενο αναφέρεται στην ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της χώρας και είναι ένα κείμενο, το οποίο με αφορμή τα θέατρα μιλάει γενικότερα για τη διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την προστασία της και κυρίως για την ένταξή της μέσα στη σημερινή ζωή", λέει ο Βασίλειος Λαμπρινουδάκης.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "τα θέατρα είναι ένας βασικός τύπος μνημείου, ο οποίος εξυπηρετεί περισσότερο από όλους τους άλλους αυτή ακριβώς την ανάγκη, δηλαδή τη λειτουργία, την οποία είχε κατά την αρχαιότητα. Επίσης δημιουργεί έννοιες δημοκρατίας γιατί και στην αρχαιότητα εξυπηρετούσε ακριβώς αυτό το σκοπό. Όχι μόνο γιατί τα γράμματα έχουν μία πανανθρώπινη διάσταση, αναδεικνύοντας προβλήματα και δίνοντας λύσεις, αλλά και διότι πολλές φορές το θέατρο χρησιμοποιούταν για τη συνέλευση των πολιτών και τη λήψη αποφάσεων που αφορούσαν τα κοινά. Τη Δημοκρατία δηλαδή".
Σύμφωνα με τον κύριο Λαμπρινουδάκη ο βασικός συσχετισμός του θεάτρου γίνεται με την ίδια την έννοια της Δημοκρατίας, για το συγκεκριμένο κείμενο των εξετάσεων της Νεοελληνικής Γλώσσας, το οποίο εκδόθηκε πριν από τρία χρόνια.

5.200 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ Νέο κύμα συνταξιοδοτήσεων από εκπαιδευτικούς

Με νέο κύμα χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων έρχεται αντιμέτωπη η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς, όπως έγινε γνωστό, οι αιτήσεις για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ξεπερνούν τις 5.200.

ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ  Ο μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων για συνταξιοδότηση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εντοπίζεται με μεγάλη διαφορά στην ειδικότητα των Φιλολόγων. Ακολουθούν οι Μαθηματικοί και έπονται ο
ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ

Οι 13 Αναπληρωτές Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μετά από σχετικές προτάσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης όρισε ως στις θέσεις Αναπληρωτών των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, τους εξής:

Ως την Τετάρτη η υπουργική απόφαση καθορίσμού επιλογής Δντών σχολικών μονάδων και Δντών εκπαίδευσης.

Ετοιμάζεται από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου παιδείας και θα εκδοθεί ως την Τετάρτη,σε εφαρμογή του Ν4327/15, η υπουργική απόφαση η οποία θα καθορίζει τη διαδικασία επιλογής Δντών σχολικών μονάδων και Δντών εκπαίδευσης.Η όλη διαδικασία επιλογής θα ολοκληρωθεί πριν τη λήξη του διδακτικού έτους.




Πανελλαδικές 2015: «Εμείς και οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης» το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Πανελλαδικές 2015: «Εμείς και οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης» το θέμα της Νεοελληνικής ΓλώσσαςΗ προστασία και η αξιοποίηση της πολιτισμικής κληρονομιάς (Εμείς και οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης) είναι το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, το οποίο δόθηκε στους υποψήφιους με καθυστέρηση μίας ώρας. Σήμερα, εξάλλου, Δευτέρα 18 Μαΐου, είναι και η Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων. Οι Πανελλαδικές θα συνεχιστούν την Τετάρτη με τα μαθήματα γενικής παιδείας Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.



Κυριακή 17 Μαΐου 2015

5η Περιφερειακή Συνάντηση Χορευτικών Ομάδων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Στερεάς Ελλάδας

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας χορεύουν στη Χαλκίδα! 

 

Νόμος 4327/2015: Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης

Ν. 4327/14-5-2015: Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις. 
 
 Πατήστε εδώ

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Πρώτες Βοήθειες στο Σπίτι και το Σχολείο»

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευρυτανίας σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Καρπενησίου διοργάνωσε την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 17:00 επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Πρώτες Βοήθειες στο Σπίτι και το Σχολείο» στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου
Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο  που πρόσφερε σε μας τους λιγοστούς που το παρακολουθήσαμε γνώσεις παροχής βασικής και όχι εξειδικευμένης βοήθειας στους συνανθρώπους μας αλλά και στους μαθητές μας. Το κράτος θα έπρεπε να λαμβάνει μέριμνα για τη βασική εκπαίδευση των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή με το παιδί.
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι το πιο βασικό από όλα είναι ο εκάστοτε ενασχολούμενος με το παιδί να μην πανικοβάλλεται στη θέα ενός τραυματισμού, έτσι ώστε να μπορεί να του παράσχει τη βοήθεια που χρειάζεται μέχρι να φτάσουν οι Πρώτες Βοήθειες από το ΕΚΑΒ και τους γιατρούς.
Αξίζουν συγχαρητήρια στα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευρυτανίας για αυτή την πρωτοβουλία καθώς επίσης και στα Μέλη του ΕΚΑΒ Ευρυτανίας για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση.