Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Aπάντηση στις δηλώσεις και στις νέες ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας για την κάλυψη των κενών

Με αφορμή τις νέες ανακοινώσεις στις οποίες προέβη ο Υπουργός Παιδείας     κ. Λοβέρδος σχετικά με την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, την ώρα που ολοκληρώνεται το πρώτο τρίμηνο του σχολικού έτους,  επισημαίνουμε τα εξής:
  Η εκπαιδευτική πολιτική δεν είναι δυνατό να ασκείται με ανέξοδες δηλώσεις και επικοινωνιακά παιχνίδια.


  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει αναδείξει σε κυρίαρχο αίτημα την άμεση πραγματοποίηση διορισμών με ταυτόχρονη αποκατάσταση της αδικίας που επί χρόνια υφίστανται οι αδιόριστοι επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και οι συνάδελφοι που η προϋπηρεσία τους (με βάση το 60-40 που κατήργησε η κ. Διαμαντοπούλου) είναι ικανή για το διορισμό τους.
   Ο κ. Λοβέρδος αφού δεν άκουσε τις εισηγήσεις της Δ.Ο.Ε. από τον περασμένο Ιούνιο για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών ως μόνη λύση για το θέμα των κενών που θα παρουσιάζονταν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μπροστά στην οδυνηρή πραγματικότητα επιχειρεί με επικοινωνιακά παιχνίδια και εξαγγελίες δίχως αντίκρισμα  να εξαπατήσει γονείς και εκπαιδευτικούς.
  Με απίστευτη επίδειξη αναλγησίας επιμένει να κρατά σε ομηρεία τριακόσιους (300) συναδέλφους μας που πληρούν τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση και έχουν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, σοβαρούς λόγους υγείας.
  Επιχειρεί να δημιουργήσει, με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις, κλίμα αποδοχής της εθελοντικής εργασίας. Αφού στην αρχή μίλησε για εθελοντές με ανταμοιβή ψίχουλα προϋπηρεσίας, τώρα προσπαθεί να δελεάσει με το αστρονομικό ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ ως πρόσθετο επίδομα, τις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε άδεια για την ανατροφή παιδιού ώστε να εργάζονται στο διάστημα για το οποίο πήραν άδεια.
  Από την αρχή της χρονιάς διαπιστώνει κενά, ως ντέντεκτιβ, τα οποία τελικά δεν καλύπτει αφού δεν προχωρά ούτε καν στις  προσλήψεις αναπληρωτών που όφειλε να έχει, ήδη, πραγματοποιήσει στο σύνολό τους.
  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  επιμένει ότι η μόνη λύση αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών κενών είναι οι μόνιμοι διορισμοί και καλεί τον Υπουργό Παιδείας να αφήσει τις υποσχέσεις και να προχωρήσει άμεσα στο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (επιτυχία ΑΣΕΠ, προϋπηρεσία) αλλά και όλων όσων είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσουν σωστά τα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου