Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Οι σκακιστές δίνουν ραντεβού στο Μικρό Χωριό, για το 5ο Ανοικτό Τουρνουά Σκάκι

Άρχισε σχεδόν πειραματικά πριν από λίγα χρόνια, με πρωταρχικό κίνητρο να βάλει το Καρπενήσι στον σκακιστικό χάρτη της χώρας. Έκτοτε, χρόνο με τον χρόνο, το Ανοικτό Τουρνουά Σκάκι αποτελεί σημείο αναφοράς για δεκάδες μικρούς και μεγάλους αθλητές απ’ όλη τη χώρα, μια διοργάνωση - θεσμός που θα γίνει φέτος για 5η συνεχή χρονιά, όπως κάθε φορά στο Μικρό Χωριό (Hellas Country Hotel), το διάστημα 4-5 & 6 Σεπτεμβρίου 2015.

Τη συνδιοργάνωση έχουν αναλάβει ο δραστήριος Σκακιστικός Όμιλος Καρπενησίου, οι Σκακιστικές Διαδρομές και η Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας. Διευθυντές των αγώνων ορίστηκαν οι Κελέση Ελένη και Βαϊοπούλου Γιώτα. Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων θα είναι Ελβετικό 6 γύρων και η διεύθυνση των αγώνων μπορεί να αλλάξει το σύστημα ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο ομίλους, Α΄ όμιλος για τους ενήλικες και Β΄ όμιλος για τα παιδιά. Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται σε εξήντα (60 ) αθλητές, ενώ αναμνηστικά θα δοθούν σε όλους τους παίκτες.
Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται μέχρι την συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού συμμετεχόντων στο mail: esskechess@gmail.com, με απαραίτητα στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Α.Μ. ΕΣΟ, σύλλογος, τηλέφωνο, e-mail. Εγγραφές στο ΟΠΕΝ θα γίνονται την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 12.10. Για περισσότερες πληροφορίες: Γιώτα Βαϊοπούλου, τηλ. 
6977419923.

Το παράλληλο πρόγραμμα
Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία του σκακιστικού τουρνουά, διαχρονικά, είναι το γεγονός ότι δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να βιώσουν ενδιαφέρουσες, παράλληλες εμπειρίες στο περιθώριο των αγώνων, όπως πχ εξορμήσεις στην ευρυτανική φύση.
Φέτος, θα πραγματοποιηθούν απογευματινοί αγώνες rapid σε συνδυασμό με προπόνηση για τα παιδιά, ξενάγηση και περιβαλλοντική διερμηνεία στο Παλαιό Μικρό Χωριό και το Ιστορικό του Μουσείο, βραδιά αστροπαρατήρησης με τηλεσκόπια του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστροπαρατηρητών Ευρυτανίας (αν ο καιρός το επιτρέπει), τοξοβολία, ιππασία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες μετά από συνεννόηση, Κυνήγι Θησαυρού για μικρούς και μεγάλους, μουσική βραδιά κ.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου