Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Αντισυνταγματικός κρίθηκε από το Συμβουλίου Επικρατείας,σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, ο Ν 4327/15 για την επιλογή Δντών σχολικών μονάδων


Αντισυνταγματικός κρίθηκε από το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας,σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, ο Ν 4327/15 για την επιλογή Δντών σχολικών μονάδων.Το θέμα,λόγω σπουδαιότητας,παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου για οριστική απόφαση η οποία,σύμφωνα με πληροφορίες,θα εκδοθεί ως το τέλος Ιουνίου.

Τα πρακτικά αποτελέσματα της απόφασης-εφόσον και η Ολομέλεια κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο-θα είναι να γίνουν νέες κρίσεις Δντών σχολικών μονάδων ,καθώς και νέες κρίσεις Δντών εκπαίδευσης,αφού οι τελευταίοι επιλέχτηκαν και μέσω ψηφοφορίας από τους Δντές σχ.μονάδων.

Είναι η πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά που νόμος για επιλογή στελεχών κρίνεται αντισυνταγματικός με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Ως αιρετός στο ΚΥΣΠΕ έγκαιρα,από τις 3-5-15, με άρθρο μου είχα επισημάνει τις αδυναμίες του νόμου, καθώς και διατάξεις που πιθανόν θα κρινόταν αντισυνταγματικές.

Επισημαίνω ,δε ,ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας δεν έχουν ενιαίο σχέδιο για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης,αφού:

●Τους συντονιστές εξωτερικού τους επέλεξαν μέσω της συνέντευξης.
●Τους Δντές σχ. μονάδων μέσω της ψηφοφορίας.
●Τους Δντές Εκπαίδευσης μέσω ψηφοφορίας και συνέντευξης.
●Για τους σχολικούς συμβούλους δεν έχει αποφασισθεί ακόμη το σύστημα επιλογής.


Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου