Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ο Σιατίστης Παύλος για την Ψυχική υγεία των εφήβων

siatistis-1

Συγκλόνισε με την ομιλία του ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, το ΕΠΑΛ Καρπενησίου με θέμα: «Ψυχική υγεία των εφήβων».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Καρπενησίου κ. Αθανάσιο Τσακνιά, ο οποίος ευλαβώς καλωσόρισε τον Άγιο Σισανίου στο Καρπενήσι, ευχαριστώντας για την μέγιστη τιμή και ευλογία να είναι ο κεντρικός ομιλητής σε αυτή την τόσο σημαντική πνευματική σύναξη.
Ακολούθησε χαιρετισμός από την Καθηγήτρια του ΕΠΑΛ κ. Χρυσάνθη Χαντζοπούλου και μια μικρή εισαγωγή – παρουσίαση για το θέμα από τις μαθήτριες του ΕΠΑΛ. Νίκη Χρυσαφοπούλου, Ιωάννα Παναγιωτοπούλου, Στέλλα Παππά και Ανδρομάχη Σιταρά.
Στην κατάμεστο αμφιθέατρο, από κληρικούς, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, ο λόγιος Ιεράρχης, Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ανέπτυξε με τον δικό του ξεχωριστό πατρικό τρόπο το τεράστιο θέμα που αφορά την ψυχική υγεία των εφήβων.
«Ομιλούμε για ψυχική υγεία και δεν ξέρουμε τι είναι η ψυχή», ξεκίνησε τον λόγο του ο σοφός ιεράρχης και συνέχισε ερωτώντας: «Όταν όμως δεν ξέρουμε τι είναι η ψυχή, πως θα μπορέσουμε να την γιατρέψουμε»;
Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μάστιγα των ναρκωτικών και στις αρνητικές επιπτώσεις που δημιουργεί στα παιδιά και στις οικογένειες, το τεράστιο αυτό πρόβλημα, μίλησε για τις σχέσεις γονέων και παιδιών και πως μπορεί αυτές να είναι δημιουργικές, κατέθεσε προσωπικές εμπειρίες από την μακρόχρονη σχέση του με τα παιδιά ως εκπαιδευτικός σε Σχολεία, κάνοντας λόγο για ομολογία ήττας της σημερινής κοινωνίας απέναντι στην παιδεία.
«Είμαι απόψε κοντά σας, για να σας βάλω σε ένα προβληματισμό, τονίζοντάς σας, πως δεν μπορεί να υπάρξει ψυχική υγεία στα παιδιά μας, αν δεν λειτουργεί σωστά η ψυχή τους», τόνισε με έμφαση και ολοκλήρωσε, πως η κυριότερη αιτία του ψυχικής ασθένειας είναι η περιφρόνηση της ψυχής μας».
Η πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση που καθήλωσε το κοινό της πόλης του Καρπενησίου ολοκληρώθηκε με ένα θερμό υικό χειροκρότημα, σεβασμού και αγάπης στον σοφό και λόγιο Ιεράρχη αλλά και στους διοργανωτές.
http://www.romfea.gr/diafora/7472-o-siatistis-paulos-gia-tin-psuxiki-ugeia-ton-efibon

siatistis-2
siatistis-4
siatistis-3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου