Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Υπουργός “Δεν θα υπάρξει παράταση της θητείας των Διευθυντών Σχολείων”

«Δεν τίθεται θέμα , ούτε υπήρξε σκέψη για παράταση της θητείας των Διευθυντών Σχολείων. Οι κρίσεις για την επιλογή των νέων Διευθυντών θα γίνουν  κανονικά με όποιες τροποποιήσεις χρειαστούν να γίνουν στον υφιστάμενο νόμο μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.»
Αυτά διαρρέουν κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις φήμες που κυκλοφορούν ότι θα παραταθεί η θητεία των Διευθυντών των σχολείων, η οποία λήγει στις 31 Ιουλίου. Αυτό φανερώνει ότι οι νέες κρίσεις χρονικά θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι, δεδομένου ότι:
  1. Η απόφαση του ΣτΕ επί της συνταγματικότητας για το ισχύον σύστημα επιλογής Διευθυντών θα καθαρογραφεί και θα εκδοθεί το αργότερο μέσα στο Μάρτιο.
  2. Ο υπουργός Παιδείας θα προχωρήσει πριν το Πάσχα σε νέο διάταγμα ή θα τροποποιήσει το προηγούμενο διάταγμα «Μπαλτά-Κουράκη»”.
  3. Η υποβολή αιτήσεων από τους υποψηφίους Διευθυντές να ξεκινήσει μετά τις γιορτές του Πάσχα.
Τι θα γίνει με τους Σχολικούς Σύμβουλους
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει ταυτόχρονα με τους Διευθυντές Σχολείων και για τους Σχολικούς Συμβούλους, για του οποίους έχει δοθεί δυο φορές παράταση στη θητεία.
Για τους Σχολικούς Συμβούλους υπάρχει και η εκκρεμότητα σχετικά με τις προθέσεις του υπουργού Κ. Γαβρόγλου για τις αρμοδιότητες ή όπως λένε κάποιες φήμες και για την κατάργησή του θεσμού και αντικατάστασή του. Ο υπουργός δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, εάν και θεωρείται δεδομένη η απόφαση για αλλαγές στο θεσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου