Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Εκφώνηση Πανηγυρικού Λόγου

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκφώνηση Πανηγυρικού Λόγου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΝΟΜΟΥ  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΑΜΟΡΓΟΥ 6,καρπενησιτ.κ. 36100
τηλεφωνο – φαξ : 22370   23986

πληροφοριεσ :    ΠΟΛΥΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ     ΛΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
                                                                 τηλ. 6978211844             thλ.   6973742480


ΠΡΟΣ
                                                                             Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ευρυτανίας
Ημερ:16-10-2017                                                           
Αριθ. Πρωτ.:168                                                                           ΚΟΙΝ.:
Συναδέλφισσες – συναδέλφους,
μέλη του συλλόγου


ΘΕΜΑ: «Εκφώνηση Πανηγυρικού Λόγου»


Στις 11/10/2017 διαβιβάστηκε από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ευρυτανίας στα 4 Δημοτικά Σχολεία του Καρπενησίου το αριθ. 2574/10-10-2017, έγγραφο της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ευρυτανίας, με το οποίο ορίζονται οι ημερομηνίες και οι σχολικές μονάδες, εκπαιδευτικοί των οποίων θα πρέπει να εκφωνήσουν τον Πανηγυρικό Λόγο κατά τον εορτασμό των Εθνικών Επετείων της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου.
Η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις και να τις γνωστοποιεί μόνο στα σχολεία της αρμοδιότητάς της. Δεν είναι προϊστάμενη αρχή των σχολικών μονάδων της Α/θμιας Εκπ/σης ώστε να αποφασίζει και να ενημερώνει αυτές. Για να έχει ισχύ κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης η οποία και θα ενημερώνει τις σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς της.
Σύμφωνα με το Π.Δ.79/2017, η 28η Οκτωβρίου και η 25η Μαρτίου είναι ημέρες αργίας και τα σχολεία δε λειτουργούν. Οι μόνοι εκπαιδευτικοί που υποχρεούνται να παραβρίσκονται στις παρελάσεις και στον γενικό εορτασμό είναι οι συνοδοί των μαθητών που ορίζονται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποχρεωθεί καμία σχολική μονάδα, κανένας συνάδελφος εκπαιδευτικός να αναλάβει τη σύνταξη και εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου.

Ως εκ τούτου καλούμε τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας να αποστείλει πρόσκληση για εθελοντική ανάληψη της σύνταξης και εκφώνησης του πανηγυρικού λόγου από εκπαιδευτικούς του νομού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου