Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Στα "μουλωχτά" το Υπουργείο Παιδείας διόρθωσε την παράνομη εγκύκλιο για την ώρα σίτισης.

 Στα "μουλωχτά" το Υπουργείο Παιδείας διόρθωσε την παράνομη εγκύκλιο για την ώρα σίτισης.
Τα συνδικαλιστικά "κυβερνητικά παπαγαλάκια" για άλλη μια φορά έμειναν εκτεθειμένα!
           
                Αποτέλεσμα εικόνας για Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Με ανακοίνωσή της την 1/11/2017 (http://www.desy.gr/index.php/anakoinoseis-di-sy/879-liges-imeres-meta-to-pd-79-pou-oi-idioi-dimioyrgisan-arxisan-to-ksiloma-tou-prospathontas-na-vgaloun-apo-ti-myga-ksygki), η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέδειξε το παράνομο γεγονός, μία εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, να επιχειρεί να αλλάξει σε ένα σημείο του το προεδρικό διάταγμα που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε πριν λίγο διάστημα καθώς και την ασάφεια που υπήρχε σχετικά με τις διδακτικές ώρες του ολοήμερου και την ώρα σίτισης, η οποία θεωρείται διδακτική για κάποιους εκπαιδευτικούς του ολοήμερου προγράμματος.
                Στη συνέχεια και πριν το υπουργείο παιδείας απαντήσει, ανέλαβαν ρόλο, οι "πρόθυμοι" υποστηρικτές του, οι οποίοι "ρηχοί" στον προβληματισμό και στην προσέγγιση όπως αρκετές φορές και χωρίς να λογαριάσουν ούτε τον θεσμικό τους ρόλο, ως εκλεγμένοι συνδικαλιστές σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα, με "περισπούδαστο" ύφος, διατύπωναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορίες περί λανθασμένης ανακοίνωσης που δημιουργεί τάχα αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς και μάλιστα σκόπιμη! Οι "πρόθυμοι" πολιτικώς μετακινούμενοι πάντα περί την εκάστοτε εξουσία, ανέλαβαν από μόνοι τους, τον ρόλο του εγγυητή της διατήρησης ευχάριστου και χωρίς αναστατώσεις κλίματος στα σχολεία!!
                Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, με νέα ανακοίνωσή της στις 5/11/2017 (http://www.desy.gr/index.php/anakoinoseis-di-sy/880-oloi-ofeiloun-na-paroun-thesi-gia-tin-paranomi-egkyklio-tou-ypourgeiou-paideias-i-siopi-einai-synenoxi), αφού τόνιζε την περίεργη σιωπή των συνδικαλιστικών παρατάξεων για το θέμα, συνέχιζε να δηλώνει την παρανομία της εγκυκλίου, καθώς και τη λανθασμένη(;) διατύπωση που είναι βέβαιο ότι δημιουργούσε προβλήματα.
                Το υπουργείο παιδείας, χωρίς καμία άλλη αναφορά, στα "μουλωχτά", με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου  (184795/30-10-2017), αντικατέστησε την αρχική διατύπωση:
"... η ώρα της σίτισης-χαλάρωσης θεωρείται διδακτική δεν υπερβαίνει τον αριθμό των λειτουργούντων τμημάτων της 2ης διδακτικής ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος"
με την ακόλουθη: "... η ώρα της σίτισης-χαλάρωσης θεωρείται διδακτική δεν υπερβαίνει τον αριθμό των λειτουργούντων τμημάτων της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος"
αντιλαμβανόμενο το λάθος(;) του και αποδεχόμενο ουσιαστικά αυτά που σωστά η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ υποστήριζε στις ανακοινώσεις της. Η απάλειψη της λέξης "διδακτικής", βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.
                Το γεγονός ότι οι "πολυπράγμονες" κυβερνητικοί πολλαπλασιαστές έμειναν για άλλη μια φορά εκτεθειμένοι, δεν αποτελεί είδηση. Ελπίζουμε όμως να μην γίνουμε η αιτία να χαλάσουν της σχέσεις στοργής που έχουν δημιουργήσει και με αυτή την εξουσία...
                Το ζήτημα βέβαια, δεν έχει λυθεί με αυτή την αλλαγή. Επιμένουμε πως η εγκύκλιος είναι παράνομη και δεν μπορεί να αλλάξει όσα προβλέπει το προεδρικό διάταγμα.
                Καλούμε την ΔΟΕ, να πάρει θέση για το θέμα, αφήνοντας οι παρατάξεις στην άκρη τις σκοπιμότητες που προκύπτουν από τη θέση κάποιων για απόσυρση του ΠΔ 79. Με την παράνομη εγκύκλιο χάνεται τουλάχιστον μία ώρα σίτισης σε κάθε σχολείο και κανείς δεν μπορεί να αδιαφορεί, καθώς πολλοί συνάδελφοι δεν συμπληρώνουν το ωράριό τους στο κουτσουρεμένο σχολείο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και μετακινούνται σε κοντινά σχολεία για συμπληρώσεις ωραρίου.
                Η συνεχιζόμενη σιωπή αποτελεί συνυπευθυνότητα στην παρανομία του υπουργείου παιδείας.

Δημοκρατική Συνεργασία
Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου