Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ενημέρωση Αντιπροσώπου για την 87η Γ.Σ. της ΔΟΕ


Αποτέλεσμα εικόνας για 87η Γενική Συνέλευση δοε

87η Γενική Συνέλευση
της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,  
ως αντιπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ευρυτανίας στη ΔΟΕ, πήρα μέρος στην 87η Γ.Σ. της ΔΟΕ και παρακάτω σας παραθέτω περιληπτικά όσα διαδραματίστηκαν κατά τις εργασίες της Γ.Σ.

Η αναγνώριση των αντιπροσώπων των συλλόγων έγινε στα γραφεία της ΔΟΕ την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 από το Λογιστήριο και τη Νομική Υπηρεσία της ΔΟΕ.
Οι εργασίες ξεκίνησαν το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «NOVOTEL» έχοντας ως κύρια αιτήματα τα παρακάτω:
ü  14χρονο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά
ü  Αύξηση δαπανών για την παιδεία
ü  Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης
ü  Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα
ü  Στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης
ü  Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών
ü  Υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών
ü  Επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών με ευθύνη της πολιτείας
ü  Μείωση αναλογίας εκπαιδευτικών - μαθητών σε 1:15 για τα νηπιαγωγεία και 1:20 για τα δημοτικά σχολεία

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία (είχαν αναγνωριστεί μέχρι εκείνη την ώρα 607 από τους 611 αντιπροσώπους, όπως ανακοινώθηκε από τη νομική σύμβουλο της ΔΟΕ, κ. Τσίπρα), εκλέχτηκε ομόφωνα το προσωρινό προεδρείο και στη συνέχεια εκλέχτηκε το οριστικό προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης. Πρόεδρος της Γ.Σ. εκλέχτηκε ο Παπαποστόλου Δημήτρης.
Αμέσως μετά εγκρίθηκε ο κανονισμός εργασιών.
Στη συνέχεια πήραν τον λόγο και χαιρέτισαν τις εργασίες της Γ.Σ. της ΔΟΕ οι:
·         Φυλακτού Φίλιος, Πρόεδρος της ΠΟΕΔ (Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων).
·         Πάιδας Γιάννης, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ (Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημόσιων Υπαλλήλων).
·         Μπουντουλούλης Βαγγέλης, αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης)
·         Χριστόπουλος Γιώργος, Γενικός Γραμματέας της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας).
·      Λάμπρου Δημήτρης, εκπρόσωπος της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας)
Τον λόγο πήρε ο ταμίας της ΔΟΕ, Ανδρουλάκης Μάνος, και διάβασε την επιστολή-χαιρετισμό της Εκπαιδευτικής Διεθνούς.
Μετά παρουσιάστηκε οπτικοαουστικό αφιέρωμα στον συνάδελφο Σταύρο Καλλώνη που έφυγε από τη ζωή τον προηγούμενο Αύγουστο και που είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ το 2016 -2017.
Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Κικινής Θανάσης, που ζήτησε από το σώμα της Γ.Σ. να εκδοθεί ψήφισμα στο οποίο να ζητείται να σταματήσει η δίωξη σε βάρος των αιρετών και των μελών του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας για ένα θέμα που αφορούσε βαθμολογία υποψήφιου Διευθυντή κατά τη διαδικασία των επιλογών Διευθυντών Σχολικών Μονάδων του 2011. Το ψήφισμα ψηφίστηκε ομόφωνα. Ανέφερε επίσης ότι λόγω των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων θα έπρεπε η Γ.Σ. να εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ να μπορεί όταν κρίνει να προκηρύσσει απεργιακές κινητοποιήσεις. Η εξουσιοδότηση δόθηκε από τη Γ.Σ.
Μετά τον πρόεδρο, ο λόγος δόθηκε στους δύο αιρετούς του κλάδου, Παληγιάννη Βασίλη και Φασφαλή Νίκο που, αφού έκαναν την ανάλυσή τους για την επικρατούσα κατάσταση στη χώρα μας και στην εκπαίδευση, ενημέρωσαν το σώμα της Γενικής Συνέλευσης για διάφορα θέματα.
Ο Παληγιάννης Βασίλης μεταξύ άλλων ανέφερε:
Ø   Η επιλογή των συντονιστών εκπαιδευτικού έργου θα γίνει από τους νυν  περιφερειακούς διευθυντές, οι οποίοι είναι διορισμένοι από την τωρινή κυβέρνηση. Θα έπρεπε να προηγηθεί η επιλογή πρώτα των περιφερειακών διευθυντών.
Ø   Για τις μεταθέσεις, δόθηκε στο ΚΥΣΠΕ από το υπουργείο πίνακας οργανικών κενών που είχε τρεις στήλες. Στην πρώτη υπήρχαν τα κενά κάθε νομού όπως τα έδωσαν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης. Στη δεύτερη στήλη η πρόταση-εκτίμηση του περιφερειακού διευθυντή και στην τρίτη στήλη η εκτίμηση των κενών από το Γραφείο του Υπουργού και με την οποία πραγματοποιήθηκαν οι μεταθέσεις. Συγκεκριμένα στη Λάρισα η Διεύθυνση έδωσε 41 κενά δασκάλων, η περιφερειακή διευθύντρια έδωσε 28 και το Γραφείο του Υπουργού 8. Στη μόνη διεύθυνση που το Υπουργείο αύξησε τα κενά ήταν ο Πειραιάς όπου διευθυντής της διεύθυνσης Πειραιά είναι και ο πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ.
Ø   Υπάρχει ανάγκη να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο των μεταθέσεων και ιδιαίτερα το άρθρο 13 του Π.Δ. 50/96 στο οποίο προβλέπονται οι ασθένειες που οδηγούν στις ειδικές κατηγορίες.
Ø   Στην πρόταση αναμοριοδότησης που πρότεινε το ΚΥΣΠΕ προς το Υπουργείο και που οι αιρετοί δεν ψήφισαν, περίπου σε 2.000 σχολικές μονάδες διορθώθηκαν τα μόρια στην αρχική πρόταση του Υπουργείου.
Ø   Πραγματοποιήθηκαν 785 αποσπάσεις σε Γραφεία Διευθύνσεων και Περιφερειακών Διευθύνσεων χωρίς κριτήρια.
Ø   Το ποσοστό των ικανοποιηθέντων αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ήταν μεγάλο.
Ø   Η πλειοψηφία του ΚΥΣΠΕ αν και έδωσε 780 αποσπάσεις κατά προτεραιότητα, αρνήθηκε να δώσει απόσπαση κατά προτεραιότητα σε 15 εκπαιδευτικούς μέλη Δ.Σ. Συλλόγων.
Ø   Την προηγούμενη χρονιά προσλήφθηκαν 16.100 αναπληρωτές.

Μετά τον λόγο πήρε ο Φασφαλής Νίκος και μεταξύ άλλων ανέφερε τα παρακάτω:
Ø  Είναι θετικό που έγινε νόμος η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή αλλά ήταν απαράδεκτη η άρνηση του Υπουργείου να δεχτεί στις 3μελείς επιτροπές την εισήγησή τους όταν υπήρχε πλειοψηφία 2-1 και δέχτηκε μόνο όσες αποφάσεις ήταν ομόφωνες.
Ø  Το Υπουργείο σκέφτεται να χαρακτηρίσει ως δυσπρόσιτες όσες σχολικές μονάδες καταταχτούν στις κατηγορίες ΙΑ, ΙΒ και ΙΓ.
Ø  Είναι σημαντικό που φέτος έγιναν έγκαιρα οι υπηρεσιακές μεταβολές. Για τις μεταθέσεις οι Διευθυντές Εκπαίδευσης έδωσαν 5.721 κενά και το Υπουργείο τελικά έδωσε στο ΚΥΣΠΕ 3.057 κενά με τα οποία πραγματοποιήθηκαν οι μεταθέσεις. Μικρό το ποσοστό των μεταθέσεων, περίπου 11,99%.
Ø Στις υπηρεσιακές μεταβολές πρέπει να υπάρχει διαφάνεια παντού. Οι αποσπάσεις σε Γραφεία και Φορείς έγιναν χωρίς διαφάνεια και κριτήρια. Για λόγους δήθεν προσωπικών δεδομένων δεν ανακοίνωσε το Υπουργείο τα  ονόματα των αποσπασθέντων σε Γραφεία. Θεώρησα υποχρέωση και χρέος μου να δημοσιοποιήσω τα ονόματα. Στις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ το Υπουργείο ζήτησε από τους αιρετούς να μη δημοσιοποιήσουν τα ονόματα γιατί το ίδιο θα τα έδινε στη δημοσιότητα σε μισή ώρα γιατί δεν έμπαινε πια θέμα προσωπικών δεδομένων.
Ακολούθησαν ερωτήσεις και δόθηκαν από τους αιρετούς διευκρινίσεις και απαντήσεις.
Ερωτήσεις - αιτήματα διευκρινήσεων:
1. Στα Χανιά κλιμάκιο του ΕΣΠΑ πήγε στη Δ/νση για έλεγχο και είπαν ότι οι αναπληρωτές που προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ δεν μπορούν να μείνουν στη Διάθεση του ΠΥΣΠΕ. Αν χρειαστεί να μετακινηθούν, πρέπει να τοποθετηθούν στη νέα σχολική μονάδα άμεσα. Αν μείνουν στη Διάθεση δε θα πληρώνονται. Τι ισχύει;
2. Να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τις εξελίξεις στο θέμα της αναμοριοδότησης.
Απαντήσεις των αιρετών:
1. Δήλωσαν ότι τα θέματα του ΕΣΠΑ δεν είναι αρμοδιότητα του ΚΥΣΠΕ. Η λύση είναι οι μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις θέσεις που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σύμφωνα με τα κενά που δόθηκαν για τις αποσπάσεις, υπάρχουν 12.000 κενά και επίσης υπάρχουν 3.000 κενά για παράλληλη στήριξη
2. Ο Φασφαλής Νίκος ανέφερε ότι η νέα πρόταση του ΚΥΣΠΕ ταυτίζεται με την πρόταση της ΔΟΕ σε 2.500 σχολικές μονάδες. Επίσης σε 1.032 σχολικές μονάδες υπάρχει απόσταση ενός μορίου. Για τις πρωτεύουσες νομών η πλειοψηφία του ΚΥΣΠΕ πρότεινε προς το Υπουργείο να έχουν ένα (1) μόριο. Κάποιες πρωτεύουσες όπως οι πρωτεύουσες των νομών της Κρήτης, στη Θράκη, η Καστοριά, το Καρπενήσι δύο (2) μόρια και η Φλώρινα τρία (3) μόρια. Για τον διπλασιασμό των μορίων που μέχρι σήμερα γινόταν τον δεύτερο χρόνο στις απομακρυσμένες σχολικές μονάδες (9 και 10 μόρια) χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση. Σκέφτονται στο Υπουργείο όσες σχολικές μονάδες χαρακτηρισθούν δυσπρόσιτες  να δίνουν τον δεύτερο χρόνο όχι διπλά μόρια αλλά επιπλέον μόρια σε ποσοστό 50%. Αυτή είναι η πρόταση του ΚΥΣΠΕ προς το Υπουργείο.
Ο Παληγιάννης Βασίλης ανέφερε ότι η άποψη του ΚΥΣΠΕ ότι δεν μπορεί να ισχύσει η αναδρομικότητα στην αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων.
Μόλις ολοκλήρωσαν  την ενημέρωσή τους οι Αιρετοί, παρουσιάστηκε από τον Γεν. Γραμματέα, Τρούλη Γιώργο η Έκθεση Πεπραγμένων του Δ.Σ. της ΔΟΕ.
 Στη συνέχεια ο Ταμίας, Ανδρουλάκης Μάνος έκανε τον οικονομικό απολογισμό του Δ.Σ. της ΔΟΕ. Ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής παρουσίασε τα πρακτικά της Έκθεσης της Ε.Ε. και τα μέλη της Ε.Ε. που διαφοροποιήθηκαν παίρνοντας τον λόγο και διαβάζοντας την Έκθεσή τους ανέφεραν τις ενστάσεις τους καθώς και τους λόγους που τους έκαναν να διαφοροποιηθούν.
Αμέσως μετά συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αποδελτίωσης με σκοπό την αποδελτίωση των προτάσεων που πάρθηκαν στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων και που θα κατατεθούν εγγράφως από τους αντιπροσώπους.
Σε αυτό το χρονικό σημείο (19:30) έληξαν οι εργασίες της 1ης ημέρας.

Την Κυριακή 24 Ιουνίου, οι εργασίες ξεκίνησαν με την κριτική των πεπραγμένων του Δ.Σ. της ΔΟΕ από συνέδρους και μέλη των παρατάξεων.
Ακολούθησαν οι ομιλίες των μελών του Δ.Σ. της ΔΟΕ.
Ζητήθηκε από τους αντιπροσώπους να καταθέσουν στο προεδρείο τις προτάσεις που πάρθηκαν στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων προκειμένου να τις παραλάβει η Επιτροπή Αποδελτίωσης.
Το απόγευμα μπήκε προς ψήφιση ο οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ. και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
Ακολούθησε η δευτερολογία του Προέδρου του Δ.Σ., Κικινή Θανάση.
Αμέσως μετά ξεκίνησε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσια διάταξης και συγκεκριμένα η Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Εισηγητής εκ μέρους του Δ.Σ. ήταν ο ταμίας της ΔΟΕ, Ανδρουλάκης Μάνος. Μέλος της Επιτροπής Αποδελτίωσης ανέφερε τις προτάσεις των συλλόγων. Άρχισαν να τοποθετούνται κάποιοι σύνεδροι και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων. Ο εισηγητής του Δ.Σ. της ΔΟΕ ενσωμάτωσε κάποιες από τις προτάσεις της Επιτροπής Αποδελτίωσης και των παρατάξεων. Η τελική πρόταση-εισήγησή του υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Με την ολοκλήρωση του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης έληξαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας κατά τις 20:00.

Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, οι εργασίες ξεκίνησαν με το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα με τα δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών (εργασιακά - ασφαλιστικά).
Εισηγητής εκ μέρους του Δ.Σ. ήταν ο οργανωτικός Γραμματέας της ΔΟΕ, Γκούμας Θανάσης. Μέλος της Επιτροπής Αποδελτίωσης ανέφερε τις προτάσεις των συλλόγων. Άρχισαν να τοποθετούνται κάποιοι σύνεδροι και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων. Ο εισηγητής του Δ.Σ. της ΔΟΕ ενσωμάτωσε κάποιες από τις προτάσεις της Επιτροπής Αποδελτίωσης και των παρατάξεων. Η τελική πρόταση-εισήγησή του υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Για το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα για τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στη Δημόσια Εκπαίδευση, εισηγητής εκ μέρους του Δ.Σ. ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΔΟΕ, Τρούλης Γιώργος. Μέλος της Επιτροπής Αποδελτίωσης ανέφερε τις προτάσεις των συλλόγων. Άρχισαν να τοποθετούνται κάποιοι σύνεδροι και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων. Ο εισηγητής του Δ.Σ. της ΔΟΕ ενσωμάτωσε κάποιες από τις προτάσεις της Επιτροπής Αποδελτίωσης και των παρατάξεων και έκανε μια αναδιατύπωση στην αρχική εισήγηση. Η τελική πρόταση-εισήγησή του υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Σημαντικό που για μια χρονιά ακόμα κατέστη δυνατό να ψηφιστούν έστω και κατά πλειοψηφία τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ώστε η Ομοσπονδία και ο κλάδος μας να έχει ψηφισμένες θέσεις.
Μετά την ολοκλήρωση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ο ταμίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ, Ανδρουλάκης Μάνος κατέθεσε τον προϋπολογισμό για το ημερολογιακό έτος 2019 και ζήτησε την υπερψήφισή του.
Τοποθετήθηκαν μέλη των παρατάξεων και στη συνέχεια ο οικονομικός προϋπολογισμός για το 2019 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
Σε αυτό το σημείο η ΔΑΚΕ θέλησε να καταθέσει ψήφισμα για το θέμα της Μακεδονίας. Το προεδρείο ανακοίνωσε ότι τα όποια ψηφίσματα κατατεθούν θα συζητηθούν μετά τη συζήτηση που θα γίνει για το Πρόγραμμα δράσης.
Για το Πρόγραμμα δράσης (αγωνιστκό πλαίσιο) κατατέθηκαν οι παρακάτω προτάσεις:
ΔΑΚΕ: Πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις για το θέμα των αναπληρωτών (στήριξη αιτημάτων - θέσεων της ΔΟΕ) στην 1η εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων ανάλογα με τις εξελίξεις. Για την απεργία - αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης να εξουσιοδοτηθεί το Δ.Σ. της ΔΟΕ, αφού λάβει υπόψη του τι θα προβλέπουν οι επικείμενες Υ.Α. που θα εκδοθούν, να κηρύξει απεργία - αποχή. Οι σύλλογοι διδασκόντων να συνεχίσουν το έργο τους όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Μάχη ενάντια σε κάθε μορφή αξιολόγησης.
ΔΗΣΥ: Λαμβάνοντας υπόψη την επικρατούσα κατάσταση, οι αγώνες να έχουν ευρύτερα πανεργατικά και πανυπαλληλικά χαρακτηριστικά. Κλαδικοί αγώνες μετά την έναρξη των μαθημάτων για μόνιμους διορισμούς - συνταξιοδοτικό (διεκδίκηση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να βγαίνουν σε σύνταξη στην ηλικία των 60 ετών). Πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις με κλιμάκωση των αγώνων.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ: (1ος ομιλητής) Κήρυξη απεργίας - αποχής από κάθε μορφή αξιολόγησης - αυτοαξιολόγησης. Να κηρυχτεί σήμερα. Μπλοκάρισμα των υποχρεωτικών μετακινήσεων εκπαιδευτικών και των τριμελών επιτροπών για τις εγγραφές. Πανεργατικός συντονισμός. Αγώνες σύγκρουσης και ανατροπής. Γενικές συνελεύσεις τον Σεπτέμβριο με πρόταση για 24ωρες και 48ωρες απεργίες.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΜΕ): Κίνημα σύγκρουσης και ανατροπής. Ακύρωση κάθε διαδικασίας της αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα. Κήρυξη απεργίας - αποχής από κάθε μορφή αξιολόγησης. Οι αιρετοί να μη γίνουν αξιολογητές. Οι σύλλογοι διδασκόντων να μη συμπληρώσουν τα ανώνυμα ερωτηματολόγια. Πολύμορφες κινητοποιήσεις στις περιφερειακές διευθύνσεις και στις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Αλληλεγγύη σε όλες τις κινητοποιήσεις άλλων κλάδων. Με το άνοιγμα των σχολείων να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων με απόφαση για το αγωνιστικό πρόγραμμα που απαιτείται. Στη συνέχεια ολομέλεια προέδρων για παραπέρα αγωνιστική κλιμάκωση.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Αγωνιστικές κινητοποιήσεις για μόνιμους διορισμούς. Συνέχιση του αγώνα για καθολική εφαρμογή της 2χρονης προσχολικής αγωγής. Με το άνοιγμα των σχολείων να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις στους συλλόγους για αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες και συγκυρίες τότε.
ΕΡΑ: Να αγωνιστούμε ο Διευθυντής του Σχολείου να επιλέγεται από τον σύλλογο διδασκόντων. Τον Σεπτέμβριο να διεκδικήσουμε τη γενίκευση της εφαρμογής της 2χρονης προσχολικής αγωγής. Δημιουργία δημόσιου οργανισμού σχολικών κτιρίων. Απεργιακή κινητοποίηση τον Σεπτέμβρη.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ: (2ος ομιλητής) Απεργία - αποχή για την αξιολόγηση. Η απόφαση να παρθεί σήμερα. Μπλοκάρισμα των διαδικασιών στις υπηρεσιακές μεταβολές.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Αγωνιστικό μπλοκ για την επίτευξη των αιτημάτων μας. Από Σεπτέμβρη απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου και Γενικές Συνελεύσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Όλες οι προτάσεις μπήκαν σε ψήφιση. Καμία πρόταση δεν είχε την απαραίτητη πλειοψηφία με αποτέλεσμα να μην ψηφιστεί αγωνιστικό πλαίσιο.
Ακολούθησαν διαβουλεύσεις μεταξύ των παρατάξεων και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Κικινής Θανάσης ανακοίνωσε ότι δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει συμφωνία για την αξιολόγηση. Στην 1η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ θα τεθεί το θέμα για να συζητηθεί και να παρθούν αποφάσεις.

Ακολούθησε η κατάθεση ψηφισμάτων για τη Μακεδονία και συγκεκριμένα από τις παρατάξεις: ΔΑΚΕ - ΔΗΣΥ - Παρεμβάσεις - Αγωνιστική Συσπείρωση - ΕΡΑ .
Τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Πετράκης Σταύρος και πρότεινε να εξουσιοδοτηθεί το Δ.Σ. της ΔΟΕ για τη σύνταξη κοινού ψηφίσματος αλλά δεν έγινε αποδεκτό από τις Παρεμβάσεις.
Το προεδρείο της Γ.Σ. έβαλε σε ψήφιση και διαπιστώθηκε ότι κανένα ψήφισμα δεν είχε την απαιτούμενη πλειοψηφία με αποτέλεσμα να μην υπερψηφιστεί κανένα.
Σε αυτό το σημείο (17:10) έφτασαν στο τέλος οι εργασίες της 87ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ.
Καλό καλοκαίρι!


Ο αντιπρόσωπος του Συλλόγου
Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ευρυτανίας
στη ΔΟΕ

Ευθυμίου Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου