Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Νίκος Φασφαλής*: Ανακοίνωση για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών



Οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών αποτελούν σημαντικό ζήτημα όχι μόνο γιατί επηρεάζουν τη ζωή των ιδίων αλλά και γιατί έχουν επιπτώσεις στην λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου.
Κυρίαρχο ζήτημα για τον Κλάδο είναι η πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών προκειμένου να καλυφθούν χιλιάδες κενά που υπάρχουν. Τα τελευταία χρόνια ο χώρος της Παιδείας έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται.
Οι πολιτικές αυτές σε συνδυασμό με το συνταξιοδοτικό που επιβάλει εξοντωτικά όρια ηλικίας και κυρίως χαμηλές συντάξεις, έχουν δυσμενείς επιπτώσεις και στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών δηλαδή στους διορισμούς, στις μεταθέσεις και στις αποσπάσεις τους.
Πέρυσι οι μεταθέσεις έγιναν έγκαιρα και ακολούθησαν οι αποσπάσεις πριν την λήξη του σχολικού έτους, γεγονός που ως Αιρετός του Κλάδου θεώρησα θετικό αφού ικανοποίησε το πάγιο αίτημα του Κλάδου για έγκαιρες υπηρεσιακές μεταβολές.
Για φέτος οι υπηρεσίες του Υπουργείου καταβάλουν ανάλογη προσπάθεια και με την συμβολή όλων μας οι μεταθέσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν από το ΚΥΣΠΕ ξανά έγκαιρα.
Σήμερα λοιπόν θέλω να σας ενημερώσω ότι έχουν υποβληθεί 4.558 αιτήσεις μετάθεσης για τη Γενική Αγωγή από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αναλυτικότερα κατά εκπαιδευτική ειδικότητα έχουν υποβληθεί:

    ΠΕ 05
107
    ΠΕ 06
318
    ΠΕ 07
 59
    ΠΕ 08
11
    ΠΕ 11
547
    ΠΕ 60
 903
    ΠΕ 70
2424
    ΠΕ 73
3
    ΠΕ 79.01
48
    ΠΕ 86
127
    ΠΕ 91.01

2

    Σύνολο

4558


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας εύχομαι καλή μετάθεση και θα σας ενημερώνω για ό,τι νεότερο υπάρξει.
* Ο Νίκος Φασφαλής είναι αιρετός ΚΥΣΠΕ με τη παράταξη της Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.(ΔΗ.ΣΥ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου