Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

«Παγώνει» η λειτουργία των ομάδων υποστήριξης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Την αναστολή λειτουργίας των ομάδων ομάδων υποστήριξης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μέχρι να αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες για την πλήρη ενημέρωση και ουσιαστική ενίσχυση των εκπαιδευτικών , στην πλήρη ενημέρωση Κ.Ε.Σ.Υ., ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και σχολείων και την οργάνωση κεντρικού σχεδιασμού λειτουργίας ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα διαφορετικής αντιμετώπισης των περιστατικών από το κάθε Κ.Ε.Σ.Υ., θα ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου εντός των ημερών .
Πρόκειται για ένα αίτημα που τέθηκε από τη ΔΟΕ στον υπουργό Παιδείας  , την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος κατανόησε αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα που υπάρχει στον συντονισμό και την τεράστια αναστάτωση που έχει προκληθεί στις σχολικές μονάδες
Ειδικότερα από την πλευρά της ΔΟΕ τέθηκε το ζήτημα της συγκρότησης και λειτουργίας των τριμελών ομάδων υποστήριξης σε όσα σχολεία δεν λειτουργεί Ε.Δ.Ε.Α.Υ. ενώ αποσαφηνίστηκε ότι στα ολιγοθέσια σχολεία (δημοτικά και νηπιαγωγεία) με κάτω από τρία άτομα προσωπικό δεν λειτουργούν οι ομάδες αυτές  και ακολουθείται, δίχως διαφοροποίηση, η μέχρι τώρα διαδικασία.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τόνισε ότι ζητά την άμεση σύσταση και διεύρυνση των Ε.Δ.Ε.Α.Υ στα σχολεία της χώρας και την αναστολή λειτουργίας των ομάδων που  προβλέπει το με α. π. 220703/Δ3/21-12-2018 έγγραφο του Γεν. Γραμματέα μέχρις ότου υπάρξει πλήρης ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων και στελέχωση των δομών με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης στήριξη των σχολικών μονάδων.
Η ΔΟΕ ζήτησε επίσης  την αξιοποίηση της πρόβλεψης του νόμου  4547/2018 και του κανονισμού λειτουργίας των Κ.Ε.Σ.Υ. ώστε όταν οι γονείς αιτούνται την έκδοση διάγνωσης για τα παιδιά τους από το Κ.Ε.Σ.Υ., ζητείται από τη σχολική μονάδα το πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων που περιλαμβάνει την περιγραφική αξιολογική έκθεση (όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα) και όχι απαραίτητα βραχυχρόνιο πρόγραμμα, κάτι το οποίο η πολιτική ηγεσία απάντησε ότι ισχύει και θα ισχύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου