Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού από την 88η Γ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας


Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας καταγγέλλουν τον κ. Πατούλη για  υπονόμευση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής ΑγωγήςΈπειτα από την κατάθεση του επισυναπτόμενου ψηφίσματος από αντιπροσώπους στην 88η Γενική Συνέλευση του Κλάδου, το οποίο λόγω έλλειψης χρόνου δεν συζητήθηκε, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με απόφασή του το υιοθετεί και το ανακοινώνει.

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Η 88η Γ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας
Αφού έλαβε υπόψη της τα αποτελέσματα νεότερων ιστορικών ερευνών, την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων του 1994 για την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ( Ν.2193/94), την ποινικοποίηση της άρνησης των αναγνωρισμένων από την Ελληνική Βουλή Γενοκτονιών (Ν. 4285/2014), τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη συμβολική ημέρα της 19ης Μαΐου 1919, τις αποφάσεις πολλών Κυβερνήσεων ανά την Οικουμένη, με τις οποίες αναγνωρίζονται οι Γενοκτονίες των Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής
αποφασίζει
  1. Καταδικάζει τη γενοκτονική συμπεριφορά των δυνάμεων του μίσους και της αλλοφροσύνης, που οδήγησαν στον αφανισμό των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής (Πόντος, Μικρά Ασία, Ανατολική Θράκη, Κιλικία) από τις προαιώνιες πατρίδες τους (Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων) στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα.
  2. Ζητά από την Κυβέρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τις Γενοκτονίες, που διαπράχθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα στην Οθωμανική αυτοκρατορία, την ηθική δικαίωση για τον απάνθρωπο θάνατο των δασκάλων, των μανάδων και πατεράδων, των αδελφών μας οι ψυχές των οποίων ζητούν δικαίωση από την παγκόσμια κοινότητα!
  3. Καλεί τις Εθνικές και τις Διεθνείς Ομοσπονδίες Εκπαιδευτικών να συμβάλουν  στην αναγνώριση των Γενοκτονιών από τις Κυβερνήσεις των χωρών τους, τη διεθνή κοινότητα και τους Διεθνείς Οργανισμούς.
  4. Θεωρεί ότι οι εκπαιδευτικοί φορείς οφείλουν να διδάσκουν στις νεότερες γενιές τα αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος της ανθρωπότητας για να καλλιεργούν την ιστορική μνήμη, ώστε αυτά να αποτελούν  παραδείγματα προς αποφυγή στο μέλλον και πως τα Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται
  5. Εξουσιοδοτεί το νέο Δ.Σ. της ΔΟΕ να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης και την ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικών με την αναγνώριση των Γενοκτονιών.
Για τη Γ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου