Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Χωρίς Αιρετούς τα Υπηρεσιακά συμβούλια με διάταξη της Υπουργού Παιδείας


Αντικαθιστά τους αιρετούς με διορισμένους η  Υπουργός Παιδείας με τροπολογία στο νομοσχέδιο 

Με το άρθρο 123 πού εισάγεται στο νομοσχέδιο  για την επαγγελματική εκπαίδευση που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή,  η Υπουργός Παιδείας “δίνει λύση” στο αδιέξοδο που είχαν οδηγηθεί τα πράγματα μετά από την μαζική αποχή των εκπαιδευτικών στις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων τους.

Συγκεκριμένα στο άρθρο αυτό, προβλέπεται η αντικατάσταση των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού τους ή παραίτησής τους.

Το άρθρο προβλέπει την αντικατάσταση των αιρετών εκπροσώπων από Διευθυντές σχολικών μονάδων ή από εκπαιδευτικούς που έχουν τουλάχιστον 15 έτη εκπαιδευτική  προϋπηρεσία.

Με τον τρόπο αυτό η Υπουργός Παιδείας απαντά από τώρα  στην αναμενόμενη άρνηση των “εκλεγμένων”  από τους ελάχιστους εκπαιδευτικούς ψήφισαν,  να αναλάβουν καθήκοντα,  καθώς η διαδικασία είναι πλήρως απονομιμοποιημένη.

Με τη ρύθμιση αυτή για πρώτη φορά από την λειτουργία του θεσμού των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια,  δεν θα συμμετέχουν σε αυτά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κλάδου.

 Η νέα κίνηση της Υπουργού Παιδείας φαίνεται να οδηγεί σε περαιτέρω σύγκρουση με τις  συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου