Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Αναζήτηση στη σελίδα της ΔΟΕ Αναζήτηση στο Google Google web log statistics Αρχισαν να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών που έχουν προσληφθεί με προγράμματα ΕΣΠΑ

Αρχισαν να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών που έχουν προσληφθεί με προγράμματα ΕΣΠΑ

Οι αγώνες μπορούν να φέρουν αποτελέσματα

Ξεκίνησαν να πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί με προγράμματα του ΕΣΠΑ. Υπενθυμίζουμε ότι οι αναπληρωτές του ΕΣΠΑ από τις 16 Δεκέμβρη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ενώ νωρίτερα είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις με τη στήριξη του ΠΑΜΕ.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «οι αγώνες μπορούν να φέρουν αποτελέσματα» και ενημερώνει ότι «από την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2010, άρχισαν να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα των αναπληρωτών ΕΣΠΑ, που εργάζονταν εδώ και τέσσερις μήνες απλήρωτοι». Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «η άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων σαν αποτέλεσμα του αγώνα μας ενάντια στην αρχική διάθεση του υπουργείου δεν είναι το "τέλος" αυτού του αγώνα. Η αιτία των ελαστικών εργασιακών σχέσεων συνεχίζει να υπάρχει. Γι' αυτό ο αγώνας ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις συνεχίζεται μέχρι την ικανοποίηση της λαϊκής ανάγκης για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Για:

Να αποσυρθεί τώρα η σύμβαση της ντροπής (ΕΣΠΑ). Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους τους αναπληρωτές, ως την κατάργηση του θεσμού. Τακτική καταβολή μισθού, δύο φορές το μήνα, από δω και πέρα.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί απ' το υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ, του νόμου 3948/2010. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Εξω όλα τα προγράμματα και το ΕΣΠΑ απ' τα σχολεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου