Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Αρνούνται οι δάσκαλοι να απαντήσουν στα ερωτηματολόγια της αξιολόγησης.Σε ανταρσία καλεί τον κλάδο η ΔΟΕ από TO BHMA


«Ανταρσία» προτείνει στα μέλη της η Ομοσπονδία των δασκάλων στα δημόσια σχολεία. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) καλεί με ανακοίνωση τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας να αρνηθούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, που κατήρτισε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία της αξιολόγησης στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Μάλιστα, η ηγεσία της ΔΟΕ προειδοποιεί το υπουργείο ότι αν προχωρήσει στην υλοποίηση της αξιολόγησης θα αντιδράσουν δυναμικά.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι «οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκφράζονται δημοκρατικά από τα εκλεγμένα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, έχουν θέσεις και προτάσεις για την αξιολόγηση - αποτίμηση του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου, θέσεις που έχουν βγει από μαζικές διαδικασίες, επιστημονικά συνέδρια και τη διεθνή εμπειρία και βρίσκονται στη διάθεση των αρμοδίων φορέων».

«Εκπαιδευτικοί βιώνουν τη σημερινή κατάσταση, με τον πιο σκληρό, άδικο και ανάλγητο τρόπο, αφήνουν όμως την πίκρα και την οργή έξω από τη μαθησιακή διαδικασία παλεύοντας για τα παιδιά του ελληνικού λαού δεν είναι διατεθειμένοι όμως να δεχθούν άλλα τετελεσμένα, άλλη επιβολή, άλλη υποβάθμιση» τονίζουν συνδέοντας την αυτονόητη διαδικασία της αξιολόγησης με τη ...οικονομική ύφεση.

Ακολούθως, το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση «στη μορφή αξιολόγησης - χειραγώγησης που προσπαθεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση» και καλεί το υπουργείο Παιδείας «να μη προχωρήσει στην υλοποίησή της, σε διαφορετική περίπτωση η αντίδραση του οργανωμένου κλάδου θα είναι τέτοια που θα ανατρέψει για άλλη μια φορά τα σχέδιά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου