Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί για να καλυφθούν τα κενά στα νηπιαγωγεία της χώρας είναι το κυρίαρχο αίτημα που αναδείχτηκε στην Παγκρήτια συνάντηση του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών.

IMG_3645

Παγκρήτια συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα στην Παλιά Ακαδημία στο Ηράκλειο ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών. Στη συνάντηση, όπως ήταν αναμενόμενο, παρευρέθηκαν τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, η πρόεδρος Μαρία Σπανού, η Αντιπρόεδρος Αθηνά Μακράκη, η Γραμματέας Άννα Κρουστάλληκαιη Ταμίας Ισαβέλλα Πουλιάνου.
Το παρόν στη συνάντηση των αναπληρωτών νηπιαγωγών έδωσε και το αιρετό μέλος του ΚΥΣΠΕ, Δημήτρης Μπράτης.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των αναπληρωτών για τις δράσεις και τις κινήσεις του Συλλόγου όλο αυτό το διάστημα, από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα να ακουστούν τα προβλήματα των νηπιαγωγών που ζουν και εργάζονται στην Κρήτη, με απώτερο στόχο την προώθηση τους.

Τα αιτήματα των αναπληρωτών νηπιαγωγών τέθηκαν για άλλη μια φορά από την πρόεδρο του Συλλόγου, Μαρία Σπανού, ενώ παράλληλα μαζί με τη Γραμματέα, Κρουστάλη Άννα, ενημέρωσαν τους αναπληρωτές νηπιαγωγούς για τις συναντήσεις και τις κινήσεις που έκαναν στην Αθήνα στις αρχές του  Σεπτέμβρη.
IMG_3644
Τα αιτήματα των αναπληρωτών νηπιαγωγών, όπως αυτά διατυπώθηκαν, είναι:
1. Να καταστούν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, που πραγματοποιήθηκε το 2008, διοριστέοι, καθώς οι διοριστέοι έχουν ήδη απορροφηθεί, προς κάλυψη των οργανικών κενών. Σας επισημαίνουμε πως οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί, προκειμένου να εργαστούν στα δημόσια νηπιαγωγεία, έχουν κριθεί επιτυχόντες μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ περισσότερες απο μία φορές.
2. Τη συνέχιση λειτουργίας του ποσοστού προσλήψεων κατά 40% από τον ενιαίο πίνακα διορισμών, λαμβάνοντας υπόψη την πραγματική προϋπηρεσία.  
3. Αξιοποίηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, στην κάλυψη του συνόλου των λειτουργικών κενών.
4. Ακύρωση της τροπολογίας που αφορά στο άνοιγμα των πινάκων από το 2012 και μετά, καθώς δημιουργεί ανισότητες ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς. Ο Υπουργός Παιδείας προέβαλε ως επιχείρημα το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός ΑΣΕΠ το 2012. Προφανώς αγνοεί ότι δεν πραγματοποιήθηκε ο εν λόγω διαγωνισμός ούτε το 2010, όπως αναμενόταν. Ζητούμε ξεκάθαρα την προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσίας που αποκτήθηκε από το 2010 και μετά.
5. Διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ στην ειδική αγωγή, καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν και εφαρμογή της αναλογίας 60-40 στις προσλήψεις.
IMG_3634
Νωρίτερα το αιρετό μέλος του ΚΥΣΠΕ , Δημήτρης Μπράτης  δήλωσε στοyoupress για την Παγκρήτια Συνέλευση των Αναπληρωτών Νηπιαγωγών:
Θέλω καταρχήν να συγχαρώ το Σύλλογο Αναπληρωτών Νηπιαγωγών για τη μέχρι τώρα δράση του στο σύντομο χρονικό διάστημα που λειτουργεί. Είχα παρευρεθεί και την ιδρυτική του συνάντηση στην Αθήνα. Τα προβλήματα και οι αγωνία αυτών των συναδέλφων είναι πολύ μεγάλη εξ αιτίας της πρωτοφανούς αβεβαιότητας την οποία βιώνουν. Είναι συνάδελφοι μας οι οποίοι υπηρετούν στα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας μας, που όπως γνωρίζετε και ως πρόεδρος της ΔΟΕ είχα δώσει μεγάλη μάχη για την καθιέρωση του ενός χρόνου υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, κάτι που έγινε μετά την απεργία του 2006, τη μεγάλη απεργία των 42 ημερών.
Θεωρώ ότι το νηπιαγωγείο είναι το θεμέλιο του εκπαιδευτικού συστήματος και δεν μπορεί να στηρίζεται σε εργασιακές σχέσεις εκπαιδευτικών, νηπιαγωγών δηλαδή , οι οποίες είναι στον αέρα κάθε χρόνο. Οι συνάδελφοι μου αυτοί έχουν δύο και τρεις επιτυχίες στον ΑΣΕΠ και πραγματικά η πολιτεία δεν τους δίνει καμία ελπίδα μόνιμου διορισμού. Πιστεύω ότι αυτό είναι το κυρίαρχο αίτημα τους, από την πλευρά μου ως αιρετός στο ΚΥΣΠΕ, πέρα από την καθημερινή ενημέρωση για τις προσλήψεις που κάνω, προσπαθώ με παρεμβάσεις μου και προς την πολιτική ηγεσία αλλά και με ανακοινώσεις μου, να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις αυτό το αίτημα, το οποίο θεωρώ δίκαιο.
Η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης έχει να κάνει με τις μόνιμες σχέσεις των εκπαιδευτικών. Κανείς διαγωνισμός στον ΑΣΕΠ δεν χρειάζεται να γίνει προκειμένου να καλυφθούν τα οργανικά κενά. Υπάρχει ο νόμος, υπάρχουν οι επιτυχόντες , ιδιαίτερα οι νηπιαγωγοί στον ΑΣΕΠ, οι οποίοι μπορούν να χαρακτηριστούν διορισθέντες, όπως και έγινε και με άλλους κλάδους στο παρελθόν, όπως έγινε και πέρυσι, και μπορεί το υπουργείο Παιδείας εάν έχει την πολιτική βούληση να κάνει τις προσλήψεις τώρα.
Αντί λοιπόν ο υπουργός Παιδείας καθημερινά να δηλώνει για επερχόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, μπορεί με τον ισχύοντα νόμο να προχωρήσει σε προσλήψεις έτσι ώστε και η εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία να αναβαθμιστεί αλλά και χιλιάδες συνάδελφοι μας να μπορέσουν επιτέλους να προγραμματίσουν τη ζωή τους γιατί ζουν σε μια πρωτοφανή αβεβαιότητα.
Για το αίτημα των αναπληρωτών νηπιαγωγών σχετικά με τους διορισμούς με βάση το 60 -40 , ο κ. Μπράτης ανέφερε:
Ως πρόεδρος της ΔΟΕ από το 2009 , όπου η κ. Διαμαντοπούλου με δήλωση της, επιχείρησε να το καταργήσει και το νομοθέτησε με το 38-48. Αμέσως μετά ήμουν και τότε στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, κατέβαινα από το αεροπλάνο και έκανα μια δήλωση, όπου είπα ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι πειραματόζωα. Είμαστε κατά της κατάργησης των ισχύων των πινάκων και ότι το 60 -40 ουσιαστικά το σύστημα ισορρόπησης, είναι ένα δίκαιο σύστημα , το οποίο δεν πρέπει να καταργηθεί. Αυτόν τον αγώνα δίνουμε και πρέπει να γνωρίζετε ότι και τώρα ισχύει γιατί ο νόμος Διαμαντοπούλου δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ. Το μεταβατικό στάδιο με την υπογραφή Αρβανιτόπουλου, έχει επεκταθεί και για τη φετινή χρονιά. Ιδού λοιπόν η Ρόδος για τον υπουργό Παιδείας, ιδού και το πήδημα. Μπορεί να κάνει διορισμούς τώρα με το 60 – 40 , όπως ίσχυε και πριν το νόμο Διαμαντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου