Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Κλειστό το Νηπιαγωγείο Φουρνάς. Δεν λείπουν ακόμα και σήμερα τα προβλήματα στα σχολεία της Ευρυτανίας

Εδώ και περίπου δύο (2) εβδομάδες παραμένει κλειστό το Νηπιαγωγείο στη Φουρνά, καθώς η νηπιαγωγός που υπηρετούσε στο σχολείο έκανε χρήση νόμιμης αδείας που δικαιούται, με αποτέλεσμα ωστόσο τα δύο νήπια που φοιτούσαν εκεί να στερούνται της πρόσβασης στην εκπαίδευση.
nipiagogeio124

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε πίνακες διορισμών στην Α/θμια Εκπαίδευση, σε αυτούς ωστόσο δεν περιλαμβάνονταν το όνομα αναπληρώτριας νηπιαγωγού για τη Φουρνά· όπως φαίνεται, γονείς και παιδιά θα πρέπει να περιμένουν αρκετά ακόμα.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης ν. Ευρυτανίας, ένα κενό δασκάλου υπάρχει στο τμήμα ένταξης Ραπτοπούλου, ενώ λείπουν και 14 εγκεκριμένες παράλληλες στηρίξεις δασκάλων και 2 παράλληλες νηπιαγωγών, με την ελπίδα ότι θα καλυφθούν (τουλάχιστον εν μέρει) μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.
Πρόβλημα υφίσταται και με τη μη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας στα δημοτικά σχολεία του Καρπενησίου, ελλείψει δασκάλου που θα καλύψει τις συνολικά δέκα (10) ώρες μαθημάτων που προβλέπονται.
Έτσι, αυτή τη στιγμή ζητείται αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου ή να θα διατεθεί κάποιος από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες με τα τωρινά δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου