Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Επίδομα απομακρυσμένων - παραμεθόριων περιοχών


ΘΕΜΑ: Επίδομα απομακρυσμένων - παραμεθόριων περιοχών 


Αποτέλεσμα εικόνας για συλλογοσ εκπαιδευτικων πε ευρυτανιασΣτο Σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη βουλή στις 13-12-2015 με θέμα: 

"Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της συμφωνίας δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων" και στο άρθρο 19 οριζόταν οι περιοχές στις οποίες θα καταβαλλόταν πλέον το συγκεκριμένο επίδομα. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου η Ευρυτανία είχε εξαιρεθεί και το συγκεκριμένο επίδομα (100€) δε θα καταβαλλόταν πλέον στους Δημόσιους Υπαλλήλους της Ευρυτανίας. 

Ο Σύλλογός μας κινητοποιήθηκε άμεσα πραγματοποιώντας τις απαιτούμενες συναντήσεις και αποστέλλοντας έγγραφο στον βουλευτή του νομού μας κ. Κοντογεώργο Κωνσταντίνο, στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη Κωνσταντίνο και στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας ζητώντας την παρέμβασή τους, σε κάθε επίπεδο, ώστε το συγκεκριμένο επίδομα να συνεχίζει να καταβάλλεται σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους της Ευρυτανίας. 

Η όλη κινητοποίηση έφερε τελικά θετικό αποτέλεσμα αφού στον Ν.4354 (ΦΕΚ 176/16-12-2015) το άρθρο 19 τροποποιήθηκε και έτσι το επίδομα δεν περικόπτεται τελικά από τους υπαλλήλους της Ευρυτανίας. Βέβαια, αναφέρεται στον νόμο ότι μέχρι τις 31-3-2016 θα εκδοθεί κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών και στην οποία θα καθορίζονται εκ νέου οι περιοχές που δικαιολογούν τη χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος. 

Ο σύλλογός μας θα προβεί το επόμενο διάστημα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ζητώντας από κάθε αρμόδιο να διατηρηθεί το επίδομα στην Ευρυτανία και μετά την έκδοση της κοινής Υπουργικής Απόφασης. 

Συνάδελφοι, ο καθένας μόνος του είναι πολύ δύσκολο να ικανοποιήσει το οποιοδήποτε αίτημά του. Ενωμένοι, μπορούμε να αγωνιστούμε και να πετύχουμε αρκετά. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενδυναμώσουν τον σύλλογό μας συμμετέχοντας ενεργά, ως μέλη, σε όλες τις δράσεις του. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχία των κοινών στόχων μας.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου