Σάββατο 20 Μαΐου 2017

20-05-17: Ανακοίνωση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για τους υποψήφιους Διευθυντές Σχολείων

"Διευθυντής ή Διευθύντρια μπορεί να κάνει αίτηση και στο σχολείο που υπηρετεί ανεξάρτητα από τον αριθμό ετών προϋπηρεσίας στην συγκεκριμένη θέση"
Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα στο esos ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, κι εξήγησε:
“Η τεχνική αυτή νομοθετική βελτίωση θα συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 25 Μαΐου”.
Ο υπουργός Παιδείας είπε ακόμη στο esos ότι “το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί εξασφαλίζει την έκφραση γνώμης του Συλλόγου Διδασκόντων, και εισάγει μία ιδιαίτερα αντικειμενική διαδικασία επιλογής Διευθυντών αποδεχόμενο και το περιοριστικό πλαίσιο που έθεσε η απόφαση του ΣτΕ”.  

Τι ανέφερε ο υπουργός στην Αιτιολογική Έκθεση για τη διάταξη που ανακάλεσε

Στην Αιτιολογική Έκθεση του Σχεδίου Νόμου για τη συγκεκριμένη διάταξη που ανακαλείται ο υπουργός Παιδείας ανέφερε τα εξής:
"Επιπλέον, προβλέπεται, προς θεραπεία των αρχών της ισότητας και της αξιοκρατίας, ότι εκπαιδευτικοί που έχουν ολοκληρώσει δύο (2) συνεχόμενες θητείες πλήρων διδακτικών ετών που προηγούνται της επιλογής στην ίδια θέση διευθυντή σχολικής μονάδας ή Ε.Κ., με επιλογή ή αναπλήρωση, δεν επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για τη θέση του σχολείου ή Ε.Κ. όπου υπηρετούν αλλά δύνανται σε κάθε περίπτωση να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας σε οποιοδήποτε άλλο".

Σχόλιο: Πίσω... ολοταχώς!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου