Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟΥ ΚΥΣΠΕ, Παληγιάννη Βασίλη:


Η ΝΕΑ ΠΙΘΑΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ανακοίνωσης των ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ από ΠΥΣΠΕ (Νομό) σε ΠΥΣΠΕ (Νομό) είναι στις 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Με αφορμή ερωτήσεις πολλών συναδέλφων σχετικά με τις αποσπάσεις από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. επισημαίνω πως τη φετινή χρονιά καθυστέρησε η ολοκλήρωση της διαδικασίας των αποσπάσεων.
Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στις σκόπιμες ενέργειες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, όπως ανέλυσα και στην 88η Γ.Σ. του κλάδου.
Ως αιρετός είχα ζητήσει με ανακοινώσεις μου στις 28/5/2019 και 4/6/2019 να υποβληθεί αίτημα εξαίρεσης από την αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των αποσπάσεων, αφού γίνονται με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια. Δυστυχώς ο προηγούμενος Υπουργός δεν προχώρησε στην υποβολή αυτού του αιτήματος.
Επίσης άφησε σε εκκρεμότητα μια σειρά θεμάτων, όπως η απόδοση οργανικών θέσεων στους υπηρετούντες στα Πειραματικά Σχολεία, η μη ολοκλήρωση των μεταθέσεων των «αμετάθετων», η μη ολοκλήρωση των μετατάξεων κ.λπ. που έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των αποσπάσεων.
Παρ’ όλα αυτά γίνονται συντονισμένες προσπάθειες αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων ώστε αρχές Αυγούστου, πιθανότατα 2-8-2019, να ανακοινωθούν οι αποσπάσεις σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε..
Εκείνο που πρέπει να επισημάνω είναι, ότι με αγωνία εκατοντάδες εκπαιδευτικοί περιμένουν την πραγματοποίηση της Α΄ φάσης των αποσπάσεων.
Πιστεύω ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ικανοποίησης αποσπάσεων.
Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως ανθρωπιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου