Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Παληγιάννης Βασίλης, αιρετός ΚΥΣΠΕ : Συνεδρίαση Συμβουλίου Επιλογής Σχολικών Συμβούλων

ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ. 6974 750409                                                                        
FAX: 210 3442287                                                                                   Αθήνα, 05/05/2011

Ενημερωτικό Σημείωμα:
Συνεδρίαση Συμβουλίου Επιλογής Σχολικών Συμβούλων

Μετά από πέντε (5) μήνες, επιτέλους συνεδρίασε χθες, 4-5-2011, το Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων με τα παρακάτω θέματα :
  • 1. Επιλογή Υποδιευθυντή του ΠΕΚ Καβάλας.
  • 2. Αναπλήρωση και πλήρωση κενούμενων θέσεων Σχολικών Συμβούλων Π.Ε.
  • 3. Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.
  • 4. Χορήγηση επιδόματος μεταπτυχιακών σπουδών.
  • 5. Ανάθεση Περιφερειών σε Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε.
  • 6. Εξέταση πειθαρχικών
Το Συμβούλιο θα συνεδριάσει και πάλι στις 9-5-2011 με κύρια θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα διαδικαστικά της επιλογής Σχολικών Συμβούλων.
Είναι γεγονός πως υπάρχει μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη συγκεκριμένη διαδικασία η οποία δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.
Όλοι γνωρίζετε πως με βάση το άρθρο 19 του Ν.3848/2010, το αρμόδιο Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων έπρεπε εντός δέκα (10) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων που προβλέπονταν στην προκήρυξη να επιλέξει τους υποψηφίους που έχουν τα τυπικά προσόντα για να γίνουν δεκτοί στη διαδικασία επιλογής και να καταρτίσει τους σχετικούς αλφαβητικούς πίνακες.
Αν και πέρασαν σχεδόν σαράντα (40) ημέρες έως σήμερα το Συμβούλιο δε συνεδρίασε με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Κανείς δε γνωρίζει τις προθέσεις για το χρονοδιάγραμμα των επιλογών.
Αυτό που έχει σημασία για κάποιους είναι η ομηρία των υποψηφίων Σχολικών Συμβούλων, όπως άλλωστε ισχύει για τους υποψήφιους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων ενόψει εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 80η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε όλους τους συλλόγους εκπαιδευτικών της χώρας.
Ταυτόχρονα, πρέπει να γνωρίζετε πως έως σήμερα δεν εκδόθηκε προκήρυξη για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής συναδέλφων στις επιλογές Σχολικών Συμβούλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά για το ενιαίο της κρίσης Σχολικών Συμβούλων και κατ' επέκταση για τη νομιμότητα της διαδικασίας.
Περισσότερα μετά το Συμβούλιο της Δευτέρας.

Πάντα στη διάθεσή σας
  Παληγιάννης Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου