Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Tρίτεκνοι εκπαιδευτικοί: Προς τους περιφερειακούς Διευθυντές εκπαίδευσης

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ                                                                  31-05-2011

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στα πλαίσια της συνάντησης σας  με την πολιτική ηγεσία θα ήταν φρόνιμο να μεταφέρετε τη απόγνωση που διακατέχει διορισμένους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς (τριετής θητεία στη οργανική, περικοπή διορισμών, περιορισμός μεταθέσεων – αποσπάσεων, συγχωνεύσεις σχολείων, περικοπές μισθών κ.λ.π) .
Αποτέλεσμα όλων αυτών : εξόντωση και διάλυση χιλιάδων οικογενειών, ανεργία , οικονομική απόγνωση.
Τελευταίο μέτρο που φανερώνει  αναλγησία και βαρβαρότητα, οι καταργήσεις των μετεγγραφών των φοιτητών και την αντικατάστασή τους με ένα αστείο ημίμετρο.
Επειδή οι περιφερειακοί διευθυντές δεν είναι ψυχροί μηχανισμοί που εκτελούν τυφλά εντολές αλά θα πρέπει να αφουγκράζονται την κοινωνία των υφισταμένων τους , καλό θα ήταν να μεταφέρουν το κλίμα απόγνωσης των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.
Καλές οι μεταρρυθμίσεις αλά εδώ γίνονται πράγματα που σε τίποτα δεν εξυπηρετούν την εκπαίδευση, απλά με αφορμή την οικονομική κρίση αποθεώνουν την κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού με την συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Αλήθεια σε τι βοηθάει στην οικονομική κρίση η κατάργηση των μετεγγραφών; η τριετής παραμονή στην πρώτη οργανική θέση;
H κοινωνία βοά και βράζει και αν δεν το αισθάνεται η κυβέρνηση ,είναι δικό της το πρόβλημα και έχει να κάνει τελικά με την ιδεολογία της  που ούτε ήταν ( εκ του αποτελέσματος και όχι μόνο) ούτε είναι προοδευτική ( ο όρος προοδευτική αν δεν έχετε επιλεκτική αμνησία σήμαινε και κάποια άλλα πράγματα που πάντως καμία σχέση δεν είχαν με τον αχαλίνωτο νεοφιλελευθερισμό που σήμερα εφαρμόζετε)




Κεντρική συντονιστική επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου