Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

Μπράτης Δημήτρης: Μετά το 2022 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε παιδεία -υγεία και αν...!!!


Αποτέλεσμα εικόνας για Μπράτης Δημήτρης αδεδυ
Μπράτης Δημήτρης
Δεν προβλέπονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε παιδεία και υγεία, τουλάχιστον μέχρι το 2022.

Κι αυτό για τους εξής λόγους:

1.Μέχρι το 2022 η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να έχει πρωτογενή πλεονάσματα 3.5%του ΑΕΠ δηλ. περίπου 6.5 δις ευρώ τον χρόνο.Η κυβέρνηση υπέγραψε και για το 2018 ότι αναστέλλονται στο δημόσιο οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

2.Η Τρόικα θεωρεί ότι στην εκπαίδευση και στην υγεία υπάρχει ακόμα πλεονάζον!!! προσωπικό κι οι όποιες ελλείψεις στην εκπαίδευση μπορούν να αντιμετωπισθούν με αύξηση ωραρίου και με νέες συγχωνεύσεις.

3.Οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης έχουν ελαχιστοποιηθεί-πέρυσι από την ΠΕ έφυγαν μόλις 219 εκπκοί κι από όλο το δημόσιο συνολικά 2000 περίπου-και τα όποια κενά θα αντιμετωπίζονται εκ των ενόντων.

4.Οι λαλίστατες πολιτικές ηγεσίες που μιλούσαν συνεχώς για χιλιάδες προσλήψεις,ιδιαίτερα του υπουργείου παιδείας που δεσμευόταν για 20.000 προσλήψεις,έχουν πάθει "αφωνία" κι εδώ και πολύ καιρό δεν αναφέρονται καν στο θέμα.Γνωρίζουν προφανώς από πρώτο χέρι (Τροϊκανό) τις εξελίξεις.

5.Πρόβλημα θα δημιουργηθεί μετά το 2022 και με τον αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών,αφού τότε τελειώνει το ΕΣΠΑ και οι 17.000 προσλήψεις,από τις 20000 που γίνονται συνολικά κάθε χρόνο ,είναι μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Το ίδιο ισχύει και για την υγεία όπου οι προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού γίνονται μέσω προγραμμάτων.

6.Για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα ,που θα προκύψει μετά το '22 η κυβέρνηση ψήφισε το υποχρεωτικό τριαντάωρο καταρχήν ,έπεται πιθανόν και συνέχεια για το διδακτικό στη δ' αξιολόγηση ή αργότερα,και τις νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και νοσοκομείων.

Είναι φανερό ότι οι δυο πυλώνες του κοινωνικού κράτους,η παιδεία και η υγεία,συνεχίζουν να υπόκεινται τις μεγαλύτερες περικοπές,να υποβαθμίζονται συστηματικά και τελικά να απαξιώνονται προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. 

Το μέλλον, δυστυχώς, ζοφερό...ήδη στη β/θμια εκπαίδευση συνταξιοδοτήθηκε συνάδελφος ως αναπληρωτής...δεν διορίστηκε ποτέ μόνιμος.

Πηγή : Μπράτης Δημήτρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου