Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Περιστολή δαπανών από το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου-Στουρνάρα

Η περιστολή δαπανών αλλά και συγχωνεύσεις ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από το 2013 συζητηθήκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κων. Αρβανιτόπουλο με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. 


Το υπουργείο Παιδείας μελετά το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων στα οικονομικά πέραν του μεσοπρόθεσμου, ενώ θα μελετήσει και προτάσεις για περαιτέρω περιστολή δαπανών. Το υπουργείο Παιδείας τηρεί τις δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου , ενώ σκοπός του είναι να μην υπάρξει μείωση της ποιότητας και ποσότητας του εκπαιδευτικού έργου, όπως επί παραδείγματι μειώσεις διδακτικών ωρών.

Σκοπός είναι η μείωση δαπανών που μπορεί να αγγίξει τα 40-50 εκατ. ευρώ, η οποία μπορεί να επιτευχθεί εκτός από την οικονομία, με συγχωνεύσεις υπηρεσιών. Στόχος του υπουργείο Παιδείας είναι όλα τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια να παραμείνουν ανοιχτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος του 2012 δεν προβλέπονται συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ενδεχόμενο που θα μελετήσει το υπουργείο από το δεύτερο εξάμηνο του 2013. 


 από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου