Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Μετατάξεις, μεταθέσεις και αύξηση ωραρίου κατά 1-2 ώρες το νέο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Έτοιμο σχέδιο για την άμεση υλοποίηση του πριν την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους έχει στο γραφείο του ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, με  στόχο  την 1η  Σεπτεμβρίου όλα τα  Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια να έχουν τον απαιτούμενο αριθμό  εκπαιδευτικών , ώστε να  σταματήσει το φαινόμενο  κάθε χρόνο να χάνονται
 χιλιάδας διδακτικές ώρες.
  Το σχέδιο του υπουργού Παιδείας, δήλωσε στο esos στενός συνεργάτης  του, περιλαμβάνει:

Α. Μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και αντίστροφα
Β. Εθελούσιες μεταθέσεις

Γ. Τα παραπάνω δύο  μέτρα εάν χρειαστεί θα γίνουν και υποχρεωτικά
Δ. Το ωράριο των εκπαιδευτικών θα αυξηθεί κατά μία έως δύο ώρες  εβδομαδιαίως μόνον εάν δεν αποδώσουν οι μετατάξεις και οι μεταθέσεις , ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

 Τα παρπάνω μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή όταν πλέον το υπουργείο θα έχει τον τελικό  «χάρτη» των σχολείων , μετά τις συγχωνεύσεις –καταργήσεις που θα  γίνουν και αφού πρώτα  στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας ο Ηλεκτρονικός Κόμβος  καταγράψει :

Α. Όλα τα κενά των σχολικών μονάδων, και,

Β. Τους εκπαιδευτικούς που περισσεύουν.

Στόχος του υπουργού Παιδείας είναι 

Α. Η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει  με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και να υπάρχει ένας μικρός αριθμός πιστώσεων για την  πρόσληψη αναπληρωτών κάτω από αυστηρές διαδικασίες.
Β. Να μη λείπει ούτε ένα  βιβλίο από τους μαθητές . Στόχος η παράδοση των σχολικών βιβλίων πριν το κλείσιμο των σχολείων τον Ιούνιο του 2013.
   
Στο Μαξίμου ο υπουργός Παιδείας

Την «πύλη» του Μαξίμου θα περάσει αύριο Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουκλο9ς, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
 Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι ο κυβερνητικός προγραμματισμός για θέματα παιδείας και η απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου