Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

1o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Θέμα 1ο «Συγκρότηση Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Α/θμιας Εκπ/σης (ΠΥΣΠΕ) Ευρυτανίας»

Στις 28 Ιανουαρίου 2013 με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Παλιαλέξη Ηλία συγκροτήθηκε το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Α/θμιας Εκπ/σης (ΠΥΣΠΕ) Ευρυτανίας ως εξής:



1.        Τσαπρούνης Αθανάσιος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 70, με βαθμό Α’, Διευθυντής Διεύθυνσης Π.Ε. Ευρυτανίας ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή του τον κ. Αντωνίου Δημήτριο, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 11, με βαθμό Β’, Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου
2.        Τσακνιάς Ιωάννης, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 70, με βαθμό Β’, Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, ως τακτικό μέλος και αντιπρόεδρος, με αναπληρωτή του τον κ. Κελέση Ανδρέα, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 70, με βαθμό Β’, Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου.
3.        Ζάγκας Ελευθέριος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 70, με βαθμό Β’, Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την κα Φιλιπποπούλου Βάια, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 70, με βαθμό Δ’, του Δημοτικού Σχολείου Κερασοχωρίου.
4.        Ευθυμίου Ιωάννης του Θεοφάνη, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 70, με βαθμό Γ΄ του 4ου Δ. Σ. Καρπενησίου ως τακτικό αιρετό μέλος, με αναπληρωματικό αιρετό μέλος την κα Λάππα Βασιλική, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 70, με βαθμό Γ’ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου.
5.        Μοτσιόλας Σιδερής του Βασιλείου, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 70 με βαθμό Γ΄ του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου ως τακτικό αιρετό μέλος, με αναπληρωματικό αιρετό μέλος την κα Δρυστέλλα Δάφνη, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 60, με βαθμό Γ΄ του 3ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου.

Γραμματέας του Συμβουλίου ορίζεται η κ. Κάππα Παναγιώτα, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 11, με βαθμό Δ΄ αποσπασμένη στην Διεύθυνση Π.Ε Ευρυτανίας, με αναπληρώτριά της την κα Κατσάνου Γεωργία, Διοικητική Υπάλληλο κλάδου ΤΕ03, με βαθμό Β’, αποσπασμένη στην Διεύθυνση Π.Ε. Ευρυτανίας.
Η θητεία των μελών του Συμβουλίου λήγει την 31-12-2014.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Η ενημέρωση, είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας. Με τη φυσική μου παρουσία, όσο μπορώ αφού η περιοχή είναι δυσπρόσιτη , το διαδίκτυο και την προσωπική μου ιστοσελίδα, το τηλέφωνο και τη συμμετοχή στους αγώνες του κλάδου, δεσμεύομαι να συνεχίσω αταλάντευτα το έργο μου ως αιρετός για τον κάθε συνάδελφο και κάθε συναδέλφισσα ξεχωριστά.

 Θέμα 2ο «Ενημέρωση για τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Α/θμιας Εκπ/σης (ΠΥΣΠΕ) Ευρυτανίας»

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι.
Μετά τη συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ (28/1/2013) το Υπηρεσιακό συμβούλιο του νομού μας έχει συνεδριάσει δύο φορές μέχρι τώρα.
Η πρώτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ πραγματοποιήθηκε στις 6/2/2013. Είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και ασχολήθηκε με διαδικαστικά θέματα.
Η δεύτερη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ πραγματοποιήθηκε στις 13/2/2013 με τα εξής 4 θέματα:

1)     Βελτίωση τοποθέτησης
2)     Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικού
3)     Αναγνώριση μεταπτυχιακού τίτλου
4)     Βαθμολογική επανακατάταξη εκπαιδευτικού

Για το 1ο θέμα, το ΠΥΣΠΕ απέρριψε τις αιτήσεις βελτίωσης τοποθέτησης δύο συναδέλφων λόγω ότι δεν υπήρξαν μεταβολές στα λειτουργικά κενά, δεν έγιναν διορισμοί και έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεών τους.
Για το 2ο θέμα, το ΠΥΣΠΕ απέρριψε την αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας συναδέλφου  λόγω ότι, σύμφωνα με το νόμο 2817/2000 άρθρο 8 παρ. 8, αυτή έχει αποκτηθεί σε αναπτυξιακή εταιρεία Ν.Π.Ι.Δ. του Δήμου Καρπενησίου και δεν μπορεί να αναγνωριστεί.
Για το 3ο θέμα, το ΠΥΣΠΕ αναγνώρισε και ενέκρινε τη συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου συναδέλφισσας.
Για το 4ο θέμα, το ΠΥΣΠΕ μετά τη διαπίστωση λάθους στην βαθμολογική κατάταξη συναδέλφισσας αποφάσισε την αναδρομική διευθέτηση και την κατάταξή της στο σωστό βαθμό.

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις για άλλους αναπληρωτές και έχει μέχρι τώρα διορίσει ελάχιστους αναπληρωτές σε σχέση με τα κενά που δηλώνονται.
Έχει μάλιστα εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος που αναφέρει ότι τα κενά που προκύπτουν να καλύπτονται από τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με απόσπαση στα γραφεία.
Αυτή η εγκύκλιος συναδέλφισσες & συνάδελφοι στοχοποιεί έμμεσα τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με απόσπαση στα γραφεία λες και δεν έχουν σημαντικό έργο να επιτελέσουν. Ας φροντίσει το Υπουργείο Παιδείας να στελεχώσει τα Γραφεία με διοικητικό προσωπικό και έτσι να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στις τάξεις. Με την εγκύκλιο αυτή παραδέχεται το Υπουργείο την ανικανότητά του να στελεχώσει τα σχολεία με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τα κενά που υπάρχουν σήμερα στη Διεύθυνση ΠΕ Ευρυτανίας είναι τα εξής:
Γενικής Αγωγής: Δάσκαλοι: 2, 
Ειδικής Αγωγής: Δάσκαλοι:2, Νηπιαγωγοί:1
Παράλληλες Στηρίξεις:
Δάσκαλοι:4, Νηπιαγωγοί:1
Γερμανικών: 1

                                                                                             Πάντα στη διάθεσή σας


                                                                                               Μοτσιόλας Β. Σιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου