Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

«Σύσταση Λέσχης Ανάγνωσης στη Δ.Κ.Β. Καρπενησίου»


«Ποιος είπε ότι η ανάγνωση βιβλίων πρέπει να είναι μια μοναχική διαδικασία;
Οι λέσχες ανάγνωσης ανά την Ελλάδα και τον κόσμο φέρνουν σε επαφή ανθρώπους που αγαπούν τα βιβλία και τις ιστορίες και θέλουν να το μοιραστούν με άλλους.
‘’Λέσχη Ανάγνωσης’’ ονομάζεται μια ομάδα ανθρώπων που έχουν συμφωνήσει να συναντιούνται σε τακτά διαστήματα (συνήθως μία φορά τον μήνα) και να συζητούν για βιβλία που αποφάσισαν να διαβάσουν από κοινού.
Η Λέσχη Ανάγνωσης αποτελείται ουσιαστικά μια παρέα, με κοινό παρανομαστή και επιδίωξη την ανάγνωση και τη συζήτηση. Λειτουργεί με απλό τρόπο αποσκοπώντας στην καλλιέργεια της σχέσης μας με το διάβασμα, ένας ευχάριστος και εποικοδομητικός τρόπος για την ελεύθερη ώρα μας.
Μπορείτε να ασχοληθείτε με διάφορα λογοτεχνικά είδη (μυθιστόρημα, διήγημα, ποίηση, δοκίμιο) ή να επιλέξετε μια συγκεκριμένη θεματολογία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις λέσχες που ασχολούνται με τη μαθηματική λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, τη γαστρονομία. Όλα εξαρτώνται απ' τα ενδιαφέροντα των μελών της».
Αυτό είναι ένα απόσπασμα από την ιστοσελίδα του ΕΚΕΒΙ (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου) για τις λέσχες ανάγνωσης.
 Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου δίνει το έναυσμα για να συσταθεί μια Λέσχη Ανάγνωσης στο χώρο της. Οι συναντήσεις θα γίνονται 1 φορά το μήνα (Τετάρτη απόγευμα 18.00 - 20.00). Όποιοι/ ες ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο της βιβλιοθήκης 2237080269  για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος. Πληροφορίες μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα της http://vivl-karpen.eyr.sch.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου