Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Τεράστια κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

sos.gr
Συνολικά 3.750 κενά εκπαιδευτικών στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία καταμέτρησε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.Σύμφωνε με αναλυτικά στοιχεία που παρουσίασε το ΔΣ της ΔΟΕ στους εκπαιδευτικούς συντάκτες τα περισσότερα κενά παρατηρούνται στην Ανατ. Αττική, τον Πειραιά,την Αιτωλ/νία, τα Δωδ/νησα, την Εύβοια, την Ηλεία, τη Δ υτ. Θεσ/νίκης, τα Χανιά και τη Χίο
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΚΕΝΑ


 
Κενά
580 Δάσκαλοι
352 Νηπιαγωγοί
637 Αγγλικών
503 Φυσική Αγωγή
529 Μουσική
929 Ειδική Αγωγή
150 Άλλων ειδικοτήτων
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ
ΣΚΑΙ
Ξεπερνούν τις 7 χιλιάδες τα κενά σε εκπαιδευτικούς
Ξεπερνούν τις 7 χιλιάδες τα κενά σε εκπαιδευτικούς στη πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως τόνισαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Ανέφεραν ότι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Ζήτησαν να εξαιρεθούν τα σχολεία της εξίσωσης του φόρου κίνησης και θέρμανσης όπως έγινε και στις ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΟΕ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχουν χαθεί τα τελευταία δύο χρόνια 5.944 θέσεις.
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Κομνηνός Μαντάς είπε ότι, δύο ημέρες μετά τη λήξη των Παραολυμπιακών Αγώνων, η Πολιτεία δεν έχει ορίσει ούτε έναν εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής.
Απαντώντας ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είπε ότι οι πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής θα είναι έτοιμοι ως την Παρασκευή και στο τέλος της άλλης εβδομάδας οι εκπ θα βρίσκονται στα σχολεία.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα εκταμιευτούν άμεσα 21 εκ. ευρώ για τις σχολικές επιτροπές και τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν, όπως είπε, όταν η χώρα λάβει χρηματοδότηση από τους δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου