Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή της ΔΟΕ για τις παραλείψεις στους διορισμούς εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα σχολεία


Κύριε Υπουργέ,

 
Με αφορμή το διορισμό αναπληρωτών ειδικοτήτων στα σχολεία ΕΑΕΠ όλης της Ελλάδας το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει τα εξής:
 

·  Είναι απαράδεκτο, τέλος Σεπτέμβρη τα σχολεία να μην έχουν ακόμη εκπαιδευτικούς. Τα παιδιά του ελληνικού λαού να μην απολαμβάνουν Παιδεία αντάξια των εποχών λόγω κυβερνητικών ευθυνών και οι εκπαιδευτικοί να είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν υπερωριακά χωρίς να αμείβονται.

·  Είναι απαράδεκτο, λόγω αναποτελεσματικότητας των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα ορισμένων Διευθυντών Π.Ε. της χώρας, οι οποίοι δεν έδωσαν έγκαιρα τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ειδικοτήτων, να ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο εκπαιδευτικοί, οι οποίοι στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που διανύουμε υποχρεώνονται σε επιπλέον θυσίες.

· Είναι απαράδεκτο, οι τοποθετήσεις αναπληρωτών να μη γίνονται σε μια φάση ώστε να μην υπάρχουν αδικίες και να έχει νόημα η σειρά εγγραφής τους στο σχετικό πίνακα διορισμών.
 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά το πάγωμα των τοποθετήσεων αναπληρωτών ειδικοτήτων μέχρι να δοθούν όλα τα κενά, σε όλες τις Διευθύνσεις της χώρας και την απόδοση των ευθυνών σε όσους με τις παραλείψεις και την ολιγωρία τους υπέβαλλαν σε άσκοπη δοκιμασία τους εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου