Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Συσσίτια για... εκπαιδευτικούς

Σειρά μέτρων για τη στήριξη φοιτητών και εκπαιδευτικών ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Συγκεκριμένα:
Αυξάνεται από 57.000 σε 70.000 ο αριθμός των φοιτητών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ που δικαιούνται δωρεάν σίτιση. Η επιλογή των επιπλέον φοιτητών θα γίνει με βάση το εισόδημα των οικογενειών τους, το όριο του οποίου αναμένεται να διευρυνθεί.
Αυξάνεται κατά 700 ο αριθμός των κλινών των εστιών για δωρεάν στέγαση των φοιτητών. Στο πλαίσιο αυτό, στην Αθήνα αναμένεται να αξιοποιηθούν ξενοδοχεία τα οποία είναι κλειστά.
Θα δοθεί δωρεάν σίτιση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν κουπόνια για να σιτίζονται στις φοιτητικές ή στις στρατιωτικές λέσχες της περιοχής τους.
Πρωτοβουλία
«Η οικονομική κρίση, που έχει πλήξει τη χώρα μας, έχει πλήξει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς και την ελληνική οικογένεια, η οποία σηκώνει το βάρος των σπουδών των παιδιών της», δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία έχει την έγκριση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Τα κονδύλια για την εφαρμογή των μέτρων προέρχονται ύστερα από εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών οργανισμών εποπτευόμενων από το υπουργείο. «Ξέρω ότι αυτά δεν είναι αρκετά, αλλά μέσα στο πλαίσιο της βαθιάς αυτής κρίσης, είναι αυτό που η πολιτεία μπορεί να κάνει», συμπλήρωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

 http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112921737

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου