Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Σήμερα στις 10:00 η ανακοίνωση των βάσεων. Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές.


              Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων της τριτοβάθμιας
 εκπαίδευσης, καθώς στις 10:00 αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μεγάλη πτώση που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.000 μόρια.




Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν επίσης ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.

Παράλληλα, θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών - αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται μεγάλη πτώση, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.000 μόρια.

Η μεγαλύτερη «βουτιά» εκτιμάται ότι θα σημειωθεί στις σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου (θετικές και τεχνολογικές επιστήμες αντίστοιχα) ενώ πτώση αναμένεται και στο 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας) όπου δεν αποκλείεται η Ιατρική Σχολή να πέσει ακόμη και κάτω από τα 19.000 μόρια.

Ταυτόχρονα, σήμερα αναμένεται και η κατάθεση του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο στην Βουλή, με το οποίο και αλλάζει και το ωρολόγιο πρόγραμμα αλλά και η φιλοσοφία του.

Πηγές: ΕΡΑ, naftemporiki.gr, tovima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου