Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Χαράλαμπος Κόκκινος ( Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος) : Τα λουκέτα ερημώνουν την περιφέρεια


            Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) Χαράλαμπος Κόκκινος εξηγεί γιατί το σχέδιο καταργήσεων είναι παράλογο και επικίνδυνο... Οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις προκαλούν τεράστια κοινωνικά και εκπαιδευτικά προβλήματα. Εκατοντάδες μαθητές θα υποχρεωθούν να μετακινηθούν για να αναζητούν το αγαθό της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και μάλιστα πολλοί από αυτούς είναι νηπιακής ηλικίας.
           
Οι γονείς θα υποχρεωθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να αναλάβουν να καλύψουν τις μετακινήσεις που θεωρητικά πρέπει να αναλάβει το υπουργείο. Άλλοι θα υποχρεωθούν να μεταναστεύσουν γιατί λόγω των οικονομικών συνθηκών δεν θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος των μετακινήσεων , σημειώνει ο κ. Κόκκινος.
Κρατούν Θερμοπύλες
            Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι καταργήσεις σχολείων ερημώνουν περιοχές στην περιφέρεια. Για παράδειγμα, όταν επί Διαμαντοπούλου καταργήθηκαν περίπου 2.000 σχολεία, η Πωγωνιανή Ιωαννίνων, κοντά στα σύνορα, ερήμωσε. Φέτος, με τον νέο γύρο λουκέτων, κλείνει το μοναδικό δημοτικό σχολείο Φερίμου, του νησιού απέναντι από την Τουρκία και δίπλα στην Κάλυμνο. Μιλάμε για ένα νησάκι 40-50 κατοίκων, που οι άνθρωποι φυλάνε Θερμοπύλες. Δεν θα αναγκαστούν οι γονείς των παιδιών να φύγουν για Κάλυμνο; Ή θα σταματήσουν τα παιδιά το σχολείο;
            Θα δημιουργηθούν, όμως, και εκπαιδευτικά προβλήματα με τα πολυπληθή τμήματα, ενώ αρκετοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί θα υποχρεωθούν να μετακινηθούν από τον τόπο που υπηρετούσαν επιβαρυνόμενοι καινούργιες δαπάνες και διαταράσσοντας τον οποιοδήποτε σχεδιασμό ζωής. Το χειρότερο είναι ότι δεν θα εργαστούν καθόλου αναπληρωτές στα σχολεία που καταργούνται.            Δυστυχώς δεν υπάρχει λογική στο σχέδιο. Καταργούν σχολεία που υπάρχουν και λειτουργούν με υπεράριθμες τάξεις και αφήνουν εκτός της λίστας πολλά που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Όσο για τα σχολεία που δεν είχαν λειτουργήσει και γι' αυτό καταργούνται, που επικαλούνται ως δικαιολογία, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί. Γιατί τότε τα είχαν εγκρίνει για λειτουργία και μετά δεν τα λειτούργησαν, δημιουργώντας ελπίδες στους πολίτες που μετά τις διαψεύδουν οι ίδιοι , αναρωτιέται εύλογα ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.


από Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου