Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ξεκινά η Αξιολόγηση αμέσως μετά το Πάσχα

Του Ζαχαρία Καψαλάκη
Αμέσως μετά τις ομάδες αυτοαξιολόγησης και το έργο που καλούνται να επιτελέσουν, ξεκινά (χρονικά λίγο μετά το Πάσχα – αρχές Μάη δηλαδή) η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Οι Διευθυντές των σχολείων θα επιμορφωθούν σε ταχύρρυθμα σεμινάρια των 6 ωρών, θα αξιολογηθούν με συνοπτικές διαδικασίες (από Δ/ντές Εκπ/σης και Σχολικούς Συμβούλους όπου υπάρχουν) για να αξιολογήσουν το προσωπικό τους.
axiologisi52Η ποσόστωση του 15% (των «κακών») δεν αλλάζει… Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν θα είναι σε επίπεδο σχολικής μονάδας ή σε επίπεδο Νομού ή σε επίπεδο ειδικοτήτων (δηλ. Το 15% των δασκάλων ή το 15% των νηπιαγωγών κλπ).
Είναι τραγελαφικές οι καταστάσεις στα σεμινάρια που γίνονται στην Αθήνα. Συγκεκριμένα στο σεμινάριο των Περιφερειακών Δ/ντών Εκπ/σης και Δ/ντών Εκπ/σης, την πρώτη ημέρα και συγκεκριμένα όταν ξεκίνησε το σεμινάριο ήταν 42 συνάδελφοι (όπως είχε γράψει το “e-mesara.gr”). Αμέσως έγιναν τηλέφωνα προς τους απόντες να προσέλθουν το συντομότερο στα σεμινάρια καθώς ήταν πειθαρχικό παράπτωμα η μη συμμετοχή τους, αφού υπήρχε ονομαστικό κάλεσμα. Στις 6.00 το απόγευμα ήταν όλοι μέσα… Τώρα τους πάνε με λεωφορεία από το ξενοδοχείο συντεταγμένοι (όπως είχε γράψει το “ e-mesara.gr”).

Μπήκε το θέμα του 15% στα παραπάνω σεμινάρια ότι αυτό δεν μπορεί να ισχύσει στην εκπαίδευση. Η ηγεσία του Υπουργείου ήταν κάθετη: «Είναι δέσμευση…»!
Συνάδελφοι!
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια χιονοστιβάδα το μέγεθος της οποίας δεν έχει γίνει αντιληπτό! Ως τον Ιούνιο θα έχουν φέρει τέτοια αναστάτωση στα σχολεία μας, που δεν φαντάζεστε!
Φοβάμαι ότι η «λύση» των απεργιών δε θα φέρει το ποθούμενο αποτέλεσμα.
Θα πρέπει πιστεύω άμεσα:
1) Η ΔΟΕ να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της τρίτης εγκυκλίου για να παγώσει η αξιολόγηση!
2) Θα πρέπει η ΔΟΕ θα αντιπαρατεθεί και με επιστημονικούς πλέον όρους με αυτή την αξιολόγηση. Δεν μπορεί αυτό το κατάπτυστο κείμενο να κρεμάσει ένα ολόκληρο κλάδο!
Οι κόκκινες γραμμές έχουν περαστεί εδώ και καιρό…
Μπορούμε να το καταλάβουμε επιτέλους ότι το δημόσιο σχολείο του Σεπτεμβρίου του 2014 δε θα έχει καμιά σχέση με το σχολείο που ξέρουμε;
Μπορούμε να το καταλάβουμε επιτέλους ότι οι εκπαιδευτικοί του Σεπτεμβρίου του 2014 δε θα έχoυν καμιά σχέση με τους εκπαιδευτικούς που ξέρουμε;
(ΥΓ1: Η παραπάνω πληροφόρηση προέρχεται από επίσημα χείλη όπως την άκουσα και την κατέγραψα για να σας ενημερώσω…)
(ΥΓ2: Το έγραψα και στον τίτλο, το λέω και τώρα: Το θέμα δεν είναι πρωταπριλιάτικο. Δυστυχώς!)

 http://pekp.gr/?p=53368

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου