Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ποια σχολική αργία καταργείται από το επόμενο έτος

Ποια σχολική αργία καταργείται από το επόμενο έτος
 Μέρα εκκλησιασμού η αργία των Τριών Ιεραρχών!
Νέα δεδομένα έρχονται στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των επιτελών του υπουργείου Παιδείας. Κι αυτό γιατί, ενώ αρχικά είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο να θυσιαστούν, σχολικές αργίες στο βωμό της αύξησης των ημερών διδασκαλίας του σχολικού έτους στα Λύκεια, σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, αυτή τη στιγμή συζητείται το ενδεχόμενο η γιορτή του Αγίου Ιωάννη στις 7 Ιανουαρίου να αποτελέσει παρελθόν.
Στο ίδιο πλαίσιο το υπουργείο Παιδείας, εξετάζει την καθιέρωση της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, στις 30 Ιανουαρίου, ως ημέρας εκκλησιασμού των μαθητών, κατά την οποία οι μαθητές θα συνοδεύονται από το διδακτικό προσωπικό των σχολείων στους κατά τόπους ιερούς ναούς, τιμώντας τη σχολική εορτή.
Είναι δεδομένο πάντως, ότι το σχολικό έτος θα παραταθεί, όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα, με την προσθήκη πέντε επιπλέον ημερών διδασκαλίας το Μάιο και την έναρξη των μαθημάτων πέντε ημέρες νωρίτερα το Σεπτέμβριο.
Οι επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, παρά το γεγονός ότι αναμένονταν πριν από το Πάσχα, όπως όλα δείχνουν θα παραταθούν, με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η προώθηση των δύο προς ψήφιση νομοσχεδίων, ένα, το οποίο αφορά στην απόδοση νομικού προσώπου στις θρησκευτικές κοινότητες και το άλλο που αφορά στην ειδική αγωγή. Και τα δύο νομοσχέδια τίθενται σε διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου