Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Πού θα ιδρυθούν για πρώτη φορά Πειραματικά σχολεία

Πού θα ιδρυθούν για πρώτη φορά Πειραματικά σχολεία
Στις 31 Μαρτίου έληξαν οι αιτήσεις των γονέων για τη φοίτηση των τέκνων τους στα Πειραματικά Σχολεία. Για ακόμη μια χρονιά το ενδιαφέρον είναι αυξημένο αφού κατατέθηκαν 13.017 αιτήσεις αριθμός αυξημένος κατά 3.020 συγκριτικά με το 2013. Ο συνολικός αριθμός των προσφερόμενων θέσεων ανέρχεται σε 3.350.


56 νέα Πειραματικά σχολεία



Στη συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Παιδείας προανήγγειλε την ίδρυση 56 νέων Προτύπων Πειραματικών Σχολείων. Συγκεκριμένα μέχρι το 2020 θα έχουμε δημιουργήσει και θα λειτουργούν 24 πλήρεις κάθετες δομές (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό -Γυμνάσιο - Λύκειο) στις 13 Περιφέρειες της χώρας και επιπλέον 2 Νηπιαγωγεία, 15 Δημοτικά, 10 Γυμνάσια και 6 Γενικά Λύκεια.

Το news.gr παρουσιάζει τους νομούς που θα αποκτήσουν για πρώτη φορά Πειραματικά Σχολεία:





ΝΟΜΟΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ
ΣΧΟΛΕΙΑ
ΑΡΚΑΔΙΑ
2014
Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού  Νηπιαγωγείου Τρίπολης
Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης
Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Τρίπολης

Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού ΓΕ.Λ Τρίπολης
(2017)
ΚΑΒΑΛΑ
2014
Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Καβάλας (2014)
Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Καβάλας (2014)
Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Καβάλας (2014)
ΛΑΡΙΣΑ
2014
Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Λάρισας
Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού  Δημοτικού Σχολείου Λάρισας
Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
2016
Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Καλαμάτας (2016)
Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού  Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας (2016)
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
2017
Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Λαμίας
Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Λαμίας

Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Λαμίας
ΚΕΡΚΥΡΑ
2017
Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Κέρκυρας
Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας
Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού  Γυμνασίου Κέρκυρας

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
2017
Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Αχαρνών (2017)
Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου (2017)

Ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αχαρνών (2017)
Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο που επιτελούν τα Πειραματικά Σχολεία και στην αποδοχή τους και  υπογράμμισε ότι "στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που υλοποιήσαμε για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία είναι αιχμή των αλλαγών και της επιδιωκόμενης αριστείας.
Γι’ αυτόν το λόγο εφαρμόσαμε τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στα Πρότυπα-Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια με εξετάσεις και επιλέγουμε τους αρίστους εκπαιδευτικούς για να διδάξουν σε αυτά, μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Και αυτή η προσπάθεια όχι μόνον δεν αποδυνάμωσε τη ζήτηση όπως ορισμένοι υποστήριζαν αλλά την αύξησε κατά 30% επιβεβαιώνοντας την επιλογή μας".
Επίσης, τόνισε ότι τον τελευταίο χρόνο "ολοκληρώσαμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών των Πειραματικών Προτύπων Σχολείων, συστήσαμε 400 ομίλους αριστείας και δημιουργικότητας, και εφαρμόσαμε νέο ωρολόγιο πρόγραμμα και καινοτόμους μεθόδους", ενώ εξήγγελλε την ανασυγκρότηση της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων με στόχο την αναβάθμισή της με την συμμετοχή του εκάστοτε Προέδρου του ΙΕΠ, του εκάστοτε Γενικού Διευθυντή Σπουδών του ΥΠΑΙΘ και με ένα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας.
Ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος αφού υπογράμμισε ότι "σήμερα που τα Πρότυπα Πειραματικά είναι μια πραγματικότητα μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον. Όχι με ευχολόγια αλλά με στόχους και δράσεις", παρουσίασε τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό για τα ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ στην ΕΛΛΑΔΑ 2020. Ο σχεδιασμός ενός δικτύου Προτύπων Πειραματικών θα εξασφαλίσει, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, την πρόσβαση σε όλα τα Ελληνόπουλα, από κάθε γωνιά της Ελλάδας στο αταξικό σχολείο αριστείας.
Στην Ελλάδα του 2020 θα διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο με περισσότερους από 15 χιλιάδες μαθητές που θα έχουν την δυνατότητα να επιδιώκουν την αριστεία, συμβάλλοντας στην πατρίδα και εξασφαλίζοντας για τον εαυτό τους ευημερία και ικανοποίηση".
Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου