Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Πρωτοφανής συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στο Καρπενήσι (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Εργαζόμενοι και φοιτητές έδωσαν δυναμικό «παρών» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, βροντοφωνάζοντας «όχι» στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που τίθενται προς ψήφιση απόψε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο


apergia7 11

















Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, το Γηροκομείο, δάσκαλοι  και καθηγητές, 
φοιτητές, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, αστυνομικοί, οικοδόμοι, δικηγόροι, μέλη του Εμπορικού Συλλόγου κ.α., ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ευρυτανίας, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, συμμετέχοντας στην απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
apergia 7_11_2




















Οι εκπρόσωποι των σωματείων, στις ομιλίες τους τάχθηκαν ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο που «φτωχοποιεί και εξαθλιώνει» εργαζομένους και συνταξιούχους, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
apergia7 11_1





















Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, ενώ οι διαδηλωτές θυροκόλλησαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο παλιό Δημαρχείο.
apergia 7_11_3





















Άλλωστε κλειστά έμειναν σήμερα και χθες τα Δημαρχεία Καρπενησίου και Αγράφων, μετά την απόφαση που ελήφθη στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ την περασμένη Παρασκευή 2 Νοεμβρίου.
Στην απεργία δεν συμμετείχαν οι εφοριακοί και οι υπάλληλοι της Π.Ε. Ευρυτανίας, ενώ ανοιχτά παρέμειναν τα καταστήματα της πόλης, καθώς «ο κλάδος δεν σηκώνει κλειστά μαγαζιά», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου, Παναγιώτης Καραγιάννης.  
Η ομιλία του Κώστα Χούπα, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ευρυτανίας
xoupas kwstas




















Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Άνεργοι,
Συνταξιούχοι,
Νέες και Νέοι,
Φίλοι Μετανάστες,
Δυστυχώς, τα μέτρα κατατέθηκαν.
Το μήνυμα των μέτρων είναι ότι χειρότερο μπορούσε να φανταστεί κανείς. Διαλύουν κυριολεκτικά την κοινωνία και την οικονομία. Αναρωτιέμαι, αν δεν έκαναν διαπραγμάτευση τι θα έφερναν.
Αυτά τα μέτρα είναι γνωστό ότι δεν βγαίνουν και η οικονομία δεν σώζεται. Η βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και της κοινωνίας συνεχίζεται και με το νέο πακέτο μέτρων, στο οποίο οι λέξεις «ανάπτυξη», «απασχόληση», «δικαιοσύνη» είναι απαγορευμένες.
Όλοι μαζί διεκδικούμε,
Να μη ψηφιστούν τα αντεργατικά και υφεσιακά μέτρα.
Να μην περάσουν οι εκβιασμοί της τρόικα.
Να μπει τέλος στη λιτότητα και στους φόρους.
Να προωθηθεί η ανάπτυξη, η απασχόληση και κοινωνική συνοχή.
Την ύστατη ώρα, τώρα που ο καθένας ξέρει ότι η πολιτική αυτή έχει αποτύχει, οι Έλληνες βουλευτές πρέπει να αναλογιστούν το καθήκον τους.
Εμείς θα συνεχίσουμε το δικό μας καθήκον.
Θα αγωνιζόμαστε για να ακυρώσουμε τα δεσμά των μνημονίων.
Και πιστεύω ότι, όλοι μαζί μπορούμε.

ΠΗΓΗ: ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου