Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Απαράδεκτο δίλημα Σχολικών Συμβούλων προς εκπαιδευτικούς

ΠΕΣΣ: Θέλετε να αξιολογηθείτε από στελέχη εκπαίδευσης ή από ιδιώτες;
Δίλλημα προς τους εκπαιδευτικούς έθεσε σήμερα η Πανελλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων με ανακοίνωση–απάντηση προς την ΟΛΜΕ: «Αν το υπουργείο Παιδείας προχωρήσει στην αξιολόγηση, εκτιμάτε ότι θα είναι καλύτερο να μην αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί από μέλη του εκπαιδευτικού σώματος, αλλά από άλλα εξωεκπαιδευτικά σώματα, πιθανόν και ιδιώτες;».
Το ΔΣ της Ενωσης Σχολικών Συμβούλων της οποίας ο πρόεδρος της Παρασκευάς Γιαλούρης και το μέλος Ν. Σαλτερής ως μέλη της Επιτροπής που όρισε ο υπουργός Παιδείας συνέταξαν και κατέθεσαν από την προηγούμενη εβδομάδα στην πολιτική ηγεσία το κείμενο-πρόταση για τις διαδικασίες αξιολόγησης των εκπαιδευτικών απαντά στην ΟΛΜΕ πως «Είναι ανακριβές ότι η ΠΕΣΣ γνωρίζει τις προθέσεις του ΥΠΑΙΘΠΑ για σύνδεση της αξιολόγησης τόσο με την επίδοση των μαθητών, όσο και με απολύσεις Η ΠΕΣΣ δεν έχει καμία ενημέρωση για τις προθέσεις του ΥΠΑΙΘΠΑ και θα τοποθετηθεί όταν το ΥΠΑΙΘΠΑ δημοσιοποιήσει τις θέσεις του».
Μάλιστα η ΠΕΣΣ διαχωρίζει τη θέση της σημειώνοντας ότι «Τα δύο μέλη του ΔΣ της ΠΕΣΣ στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΥΠΑΙΘΠΑ, ορίσθηκαν από την πολιτική ηγεσία και δεν συμμετέχουν ως εκπρόσωποι της ΠΕΣΣ.
Το ΔΣ της ΠΕΣΣ αντιτίθεται στην αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Ν.4024/2011 για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα. Ωστόσο, τονίζει, αν δεν διαμορφωθεί ένα διακριτό σύστημα αξιολόγησης για το χώρο της Εκπαίδευσης στη βάση αρχών όπως αυτές που θέσαμε σε διάλογο, τότε όλοι οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται με το σύστημα αξιολόγησης του γενικού δημόσιου τομέα».
Κι ερωτά την ΟΛΜΕ
- Πιστεύετε ότι αυτό θα είναι καλύτερο για τους εκπαιδευτικούς;
-Πιστεύετε ότι κάτω από τις δεδομένες συνθήκες είναι δυνατή η εξαίρεση του τομέα της εκπαίδευσης; -Αν ναι, περιμένουμε να ακούσουμε με ποιες συμμαχίες και πως αυτό θα επιτευχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου