Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Κομισιόν – Οι εκπαιδευτικοί το μεγάλο θύμα της κρίσης


Κατά 30% έχουν υποχωρήσει οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών. Τι αναφέρει σε έκθεσή της η Κομισιόν για τους εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες.
Με τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως σημειώνει έκθεση της Κομισιόν, να έχουν καταργηθεί, οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών έχουν εξανεμιστεί λόγω των μέτρων, καθώς έχουν υποχωρήσει κατά 30%.
Οι Έλληνες δάσκαλοι, μαζί με τους συναδέλφους τους σε Ισπανία, Ιρλανδία, Ισπανία και Σλοβενία έχουν πληγεί περισσότερο από τα μέτρα λιτότητας.
Η οικονομική ύφεση μείωσε ή κράτησε στάσιμους τους μισθούς των εκπαιδευτικών σε δεκαέξι ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Εκπαιδευτικών, οι δημοσιονομικές περικοπές και τα μέτρα λιτότητας έπληξαν περισσότερο τους εκπαιδευτικούς στην Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία.
Οι μισθοί των εκπαιδευτικών στη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Εσθονία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κροατία και το Λιχτενστάιν παρουσίασαν ελαφρά μείωση ή παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο.
Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση σχετικά με τους μισθούς και τα επιδόματα των εκπαιδευτικών και των διευθυντών σχολείων στην Ευρώπη για το 2011/12 σε τέσσερις χώρες, την Τσεχική Δημοκρατία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και την Ισλανδία, οι μισθοί των εκπαιδευτικών αυξήθηκαν από τα μέσα του 2010, ενώ στη Ρουμανία επανήλθαν σχεδόν στα προς της κρίσης επίπεδα.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου