Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Τέλη Σεπτεμβρίου το δεύτερο κύμα κινητικότητας - Θα συμμετέχουν όλα τα υπουργεία

Στο τέλος του Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και το δεύτερο κύμα της κινητικότητας στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα υπουργεία. Αυτό οριστικοποιήθηκε την Πέμπτη στην ευρεία σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Ο κ. Μητσοτάκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου  τόνισε ότι ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του δεύτερου κύματος κινητικότητας είναι το τέλος Σεπτεμβρίου και διευκρίνισε ότι σε αυτό  θα συμμετέχουν όλα τα υπουργεία.
Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι τα στοιχεία για τη μείωση του μεγέθους του Δημόσιου τομέα θα προέλθουν από την αξιολόγηση των δομών των υπουργείων, που όπως είπε χαρακτηριστικά «μας οδηγεί στον εντοπισμό των πλεοναζόντων θέσεων που θα αξιολογηθούν με αξιοκρατικές διαδικασίες για να ενταχθούν στην κινητικότητα».
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως δεν πρέπει να γίνουν οριζόντιες παρεμβάσεις. «Θέλουμε να αφήσουμε στο παρελθόν τα οριζόντια μέτρα και τις παρεμβάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητιής Μεταρρύθμισης.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σίγουρος ότι η χώρα θα εκπληρώσει τις μνημονιακές της υποχρεώσεις ως προς την κινητικότητα παρά το χρονικό ασφυκτικό πλαίσιο. Ερωτώμενος σχετικά, για το αν δηλαδή η κυβέρνηση θα προλάβει να βάλει στη διαδικασία της κινητικότητας 12.500 ανθρώπους που απαιτούνται ώστε να εκπληρωθεί η μνημονιακή δέσμευση της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «ο χρόνος είναι δεδομένος, η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο ακέραιο».
Στη δίωρη σύσκεψη για την κινητικότητα στο Δημόσιο εκτός από τον κ. Μητσοτάκη έλαβαν μέρος ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, καθώς και οι γενικοί γραμματείς όλων των υπουργείων

Πηγή:  | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/116268#ixzz2a5SsKxlv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου