Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

«Δεν το θες; Μην το πετάς!» υπερμεσική εφαρμογή και υλικό για την ανακύκλωση



κάνε κλικ στην εικόνα για να κατεβάσεις την υπερμεσική εφαρμογή "Δεν το θές; Μην το πετάς!"
κάνε κλικ στην εικόνα για να κατεβάσεις την υπερμεσική εφαρμογή “Δεν το θες; Μην το πετάς!”
Με τη συγκέντρωση του πληθυσμού στις μεγάλες πόλεις και την τεχνολογική ανάπτυξη δημιουργήθηκαν χιλιάδες νέα προϊόντα και έγινε δυνατή η μαζική παραγωγή τους. Η αλλαγή έγινε πιο μεγάλη τα τελευταία χρόνια στις ανεπτυγμένες χώρες. Το αποτέλεσμα είναι η διαρκώς αυξανόμενη ποσότητα των απορριμμάτων, η υπέρμετρη χρήση φυσικών πηγών και η ρύπανση.

Η υπερμεσική εφαρμογή με τίτλο «Δεν το θες; Μην το πετάς!» έχει θέμα τη διαχείριση απορριμμάτων για μια βιώσιμη ανάπτυξη, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές, οι αυριανοί πολίτες του τόπου. Να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τα συγκεκριμένα περιβαλλοντικά προβλήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς και τις βαθύτερες αιτίες που συμβάλουν στη διαιώνισή τους και δε βοηθούν στη λύση τους. Να μάθουν για τα βήματα ενεργειών που πρέπει να ακολουθήσουν οι ίδιοι στην καθημερινή τους ζωή για να συνεισφέρουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων και μέσα από την εμπλοκή σε ομαδικές δραστηριότητες σε αυθεντικά περιβάλλοντα μάθησης να γίνουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες.
Μείωσε-Επαναχρησιμοποίησε-Ανακύκλωσε!   Εκπαιδευτικό σενάριο για τη διδασκαλία της διαχείρισης απορριμμάτων με τη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας
Οικολογικό Περίπτερο για τη μείωση των απορριμμάτων  ιστοεξερεύνηση  που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να αντιληφθούν την επιτακτική ανάγκη για μείωση των απορριμμάτων, να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της ατομικής προσφοράς και να τους προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία και ιδέες για να ετοιμάσουν το οικολογικό περίπτερο ενημέρωσης στο σχολείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου