Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Αποδοκιμασίες προς βουλευτές από συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα


Αποδοκιμασίες προς βουλευτές από συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα
Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ)
Συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος το οποίο διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και στο οποίο προσκαλεί και η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και εν όψει της ψήφισής του στη Βουλή. Οι δύο ομοσπονδίες χαρακτηρίζουν το πολυνομοσχέδιο «ταφόπλακα για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας».
 
Ήδη αρκετός κόσμος –σε περίπου 5.000 υπολογίζονται από την ΕΛ.ΑΣ.–  έχει συγκεντρωθεί φωνάζοντας συνθήματα στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά –από τα κιγκλιδώματα που εμποδίζουν την πρόσβαση– στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ η κυκλοφορία στη Φιλελλήνων στο κάτω μέρος της πλατείας διεξάγεται κανονικά. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε κάποιες στιγμές που εμφανίζονται βουλευτές έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου, συγκεντρωμένοι τους αποδοκιμάζουν έντονα, δείγμα της φόρτισης που υπάρχει ιδιαίτερα μεταξύ των υπαλλήλων των δήμων που τέθηκαν ή θα τεθούν στη «δεξαμενή» της κινητικότητας. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκαν στην πλατεία και βρέθηκαν μαζί με τους συγκεντρωμένους. Από τα μεγάφωνα ακούστηκαν οι «απαγορεύσεις διαδηλώσεων» που θα ισχύσουν την Πέμπτη εν όψει της επίσκεψης του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκαλώντας την αντίδραση των διαδηλωτών.
 
Σημειώνεται ότι από τις 17.00 είναι κλειστοί, με εντολή της Αστυνομίας, οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός του μετρό εν όψει του συλλαλητηρίου.
 
ΠΟΕ-ΟΤΑ εναντίον Μιχαλολιάκου
 
Ευθεία επίθεση στον δήμαρχο Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκο έκανε η ομοσπονδία των δημοτικών υπαλλήλων, κατηγορώντας τον ότι έχει τον δήμο ανοιχτό και ότι επιτέθηκε λεκτικά εναντίον συνδικαλιστικού στελέχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου