Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Εντός της εβδομάδας η έγκριση των 1.000 αναπληρωτών



Εντός της εβδομάδας η έγκριση των 1.000 αναπληρωτώνΘέμα ημερών είναι η έγκριση της πρόσληψης 1.000 αναπληρωτών για το Υπουργείο Παιδείας. Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης  δήλωσε στο news.gr ότι έχει δοθεί η έγκριση του κονδυλίου από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το αίτημα του Υπουργείου Παιδείας έφθασε σήμερα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να τεθεί η υπογραφή και από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πρόσληψης 1.000 αναπληρωτών που δεν θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς θα αξιοποιηθούν τα χρήματα από τις άδειες άνευ αποδοχών των μονίμων εκπαιδευτικών.
Να σημειώσουμε ότι οι 1000 πιστώσεις δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των κενών που αυτή τη στιγμή φθάνουν τις 2.500 με πολλά προβλήματα να εντοπίζονται και στην Ειδική Αγωγή.
Όπως είθισται, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να δώσει προτεραιότητα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και στις δομές της Ειδικής Αγωγής και θα ακολουθήσει η Δευτεροβάθμια.
Καλόγηρος Βασίλειος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου