Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Το Καρπενήσι υποδέχεται τα Χριστούγεννα. Αύριο, Παρασκευή (12/12) το άναμμα του δέντρου στην πλατεία

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες στον δήμο Καρπενησίου ώστε αύριο, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, να δοθεί (με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου) η έναρξη των «Γιορτών Χειμώνα». Τη Δευτέρα (8/12) ο δήμος ανακοίνωσε επίσημα το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που θα διαρκέσουν έως και τις 8 Ιανουαρίου 2015.
xmas-2013-anamma1






















Όπως έγραφαν τα «Ευρυτανικά Νέα» την περασμένη εβδομάδα (αρ. φυλ. 628, 3/12/14), το πρόγραμμα ακολουθεί την ασφαλή πεπατημένη των προηγούμενων ετών, με δρώμενα και εκδηλώσεις που έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία. Έτσι, στο Καρπενήσι θα εμφανιστεί και φέτος η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε μια χριστουγεννιάτικη συναυλία που αναμένεται (στις 20/12) να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου στο συνεδριακό κέντρο. Λίγες ημέρες αργότερα (24/12), η «Νύχτα των Ευχών» θα γεμίσει τον ουρανό του Καρπενησίου με πολύχρωμα φαναράκια. Φυσικά, το επίκεντρο πέφτει κυρίως στα παιδιά, στα οποία είναι αφιερωμένες ποικίλες δράσεις, ενώ το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ανάψει όχι μόνο στο Καρπενήσι αλλά και σε διάφορα χωριά του δήμου.
Αύριο το άναμμα
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου
Το έλατο που έχει στηθεί εδώ και μερικές ημέρες στο κέντρο της πλατείας Καρπενησίου θα φωταγωγηθεί το βράδυ (στις 8.30 τελικά και όχι 7.30 όπως είχε ανακοινωθεί επίσημα από τον Δήμο) της Παρασκευής, 12 Δεκεμβρίου 2014, με τη συνεργασία μικρών παιδιών που θα σχηματίσουν ένα ανθρώπινο ντόμινο και του δημάρχου κ. Σουλιώτη, που θα δώσει το έναυσμα για το άναμμα.
Ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι θα βρίσκονται εκεί για να διασκεδάσουν τα παιδιά, ενώ οι μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας θα πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα. Στη «Ζεστή Γωνιά» ο Εμπορικός Σύλλογος θα προσφέρει κρασί και τσίπουρο και λίγο πιο κει μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Καρπενησίου θα διαθέτουν προς πώληση γλυκά κ.α. Το Παζάρι Αγάπης του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ανεμώνη» θα βρίσκεται για ακόμα μία χρονιά στην πλατεία (την Παρασκευή 12 & Σάββατο 13/12), διαθέτοντας δημιουργίες των μελών του Κέντρου με στόχο την οικονομική ενίσχυση της δομής.
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου
Μετά το Καρπενήσι, σειρά για το άναμμα του δέντρου παίρνουν το Μεγάλο Χωριό και ο Άγιος Νικόλαος. Η αρχή θα γίνει στην πλατεία του Μ. Χωριού, στις 6.00 το απόγευμα, όπου θα στηθεί χριστουγεννιάτικο σκηνικό με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, δώρα για τα παιδιά και τσίπουρο για τους ενήλικες.
Στις 8.00 το βράδυ, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου αυτή τη φορά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννηση» θα γεμίσει τον ουρανό πυροτεχνήματα και θα προσφέρει παραδοσιακά γλυκίσματα, χειροποίητες πίτες, ζεστά κάστανα και άφθονο τσίπουρο και κρασί για όλους.
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου
Εργαστήρι τεχνικής decoupage θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Ανεμώνη», στις 6.00 το απόγευμα. Τα παιδιά και τα μέλη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ με τη χρήση απλών υλικών θα διακοσμήσουν μπουκάλια σε χριστουγεννιάτικο ύφος, υπό την καθοδήγηση της Όλγας Τσουκαλά.
Το μήνυμα του δήμου
Με αφορμή την έναρξη των «Γιορτών Χειμώνα», ο δήμος Καρπενησίου και η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις, «…για να ζήσουμε τα πιο όμορφα Χριστούγεννα».
Δήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης
"Αγαπητοί Συμπολίτες.
Φίλες και φίλοι επισκέπτες του Δήμου μας
Το Καρπενήσι και τα χωριά του φοράνε τα γιορτινά τους και σας περιμένουν να έρθετε και σεις να νιώσετε αυτή τη μαγευτική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Παιδιά, μελωδίες, δραστηριότητες, παραμύθια μας ταξιδεύουν και μας μεταφέρουν μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας. Διατηρώντας την παράδοση, οι φετινές εκδηλώσεις φανερώνουν το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της συγκίνησης, της χαράς.
Ελάτε να κάνουμε όλοι μαζί τις ευχές μας για μια νέα, καλή και δημιουργική χρονιά. Ελάτε να μοιραστούμε όμορφες στιγμές και να υποδεχτούμε με αισιοδοξία και ενθουσιασμό το νέο έτος.
Νίκος Σουλιώτης Δήμαρχος Καρπενησιού"
Πρόεδρος ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ
"Φίλες και φίλοι,
Βρισκόμαστε στην καρδιά του Χειμώνα, στην πιο όμορφη εποχή για τον τόπο μας. Τα Χριστούγεννα έφτασαν και «Γιορτές Χειμώνα» ξεκινούν για να δημιουργήσουν μια μαγική παραμυθένια ατμόσφαιρα όπως ταιριάζει στις ημέρες αυτές. Το χειμωνιάτικο τοπίο, η ομορφιά της φύσης, η ζεστασιά των ανθρώπων σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις που ετοιμάσαμε, είναι μια πραγματική πρόκληση για να μας επισκεφτείτε και να γιορτάσετε μαζί μας.
Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους για να ζήσουμε τα πιο όμορφα Χριστούγεννα και να στείλουμε με το δικό μας τρόπο ευχές από καρδιάς...
Σοφία Ζαλοκώστα Πρόεδρος ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου