Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Προτεραιότητα σε προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών


Προτεραιότητα σε προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών Προτεραιότητα σε προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών έδωσε το υπουργείο Παιδείας όπως προκύπτει όχι μόνο από τον αριθμό των προσλήψεων αλλά και από γραπτή απάντηση που έδωσε ο υπουργός Παιδείας για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία.


Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το υπουργείο Παιδείας έδωσε προτεραιότητα στην κάλυψη των λειτουργικών κενών από πιστώσεις κρατικού προϋπολογισμού και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σε δασκάλους και νηπιαγωγούς ενώ χορηγήθηκε και ένας πολύ μικρός αριθμός πιστώσεων από το ΠΔΕ για προσλήψεις 21 εκπαιδευτικών αγγλικής γλώσσας,
Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στα συστεγαζόμενα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Δροσιάς και 3ο Αγ. Διονυσίου για τα οποία ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Βλάχος επεσήμανε σε ερώτησή του ότι ανέστειλαν τη λειτουργία τους.
Ο υπουργός Παιδείας στη γραπτή του απάντηση κάνει γνωστό ότι τα σχολεία αυτά δεν λειτουργούν με Ενιαίο

Αναμορφωμένο Πρόγραμμα και επομένως δεν είναι δυνατή η κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών με αναπληρωτές που προσλαμβάνονται με πιστώσεις του ΕΣΠΑ.
Ο κ. Βλάχος ζητούσε να μάθει αν το υπουργείο θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος καθώς και αν θα προχωρήσει σε άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των σχολείων Δροσιάς και 3ο Αγ. Διονυσίου.
Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου