Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Μέχρι 31 Αυγούστου οι αιτήσεις αναγνώρισης προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου - Όροι και προϋποθέσεις

Στην υπηρεσία του πολίτη

Αναλυτική εγκύκλιο για τις προϋποθέσεις και τους όρους αναγνώρισης προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, θέμα που αφορά χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, εξέδωσε σήμερα ο αν. υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.


Στην εγκύκλιο ορίζεται λεπτομερώς η έννοια της προϋπηρεσίας και οι προϋποθέσεις αναγνώρισής της, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και τη βαθμολογική ένταξη των υπαλλήλων μετά την αναγνώριση της προϋπηρεσίας. Υπενθυμίζεται ότι η αναγνώριση της προϋπηρεσίες αφορά προηγούμενη εργασία δημοσίων υπαλλήλων είτε ως μισθωτών είτε ως ελεύθερων επαγγελματιών. 

Επίσης, ορίζεται ότι για προϋπηρεσία εκτός δημόσιου τομέα αναγνωρίζεται μέγιστο χρονικό διάστημα επτά ετών πλήρους απασχόλησης, θα πρέπει να είναι συναφής ως προς τα αντικείμενα, στα οποία απασχολούνται οι υπάλληλοι ή είναι δυνατόν κατά τις οργανικές διατάξεις της υπηρεσίας τους να απασχοληθούν και αφορά στη βαθμολογική και μόνο ένταξη και εξέλιξη των υπαλλήλων. 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που θέλουν να αναγνωρίσουν προϋπηρεσία εκτός δημοσίου, θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 31 Αυγούστου, αφού όπως ορίζεται στην εγκύκλιο η εν λόγω διαδικασία συνδέεται με το σύστημα επιλογής Προϊσταμένων του ν. 4369/2016 και ιδίως την επιλογή Προϊσταμένων Γεν. Δ/νσεων κατά την πρώτη φάση. 

Αναλυτικά ολόκληρη η εγκύκλιος του Χρ. Βερναρδάκη εδώ! 

Η παρούσα εγκύκλιος βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Υπηρεσίας μας: www.minadmin.gov.gr, στη διαδρομή: Διοικητική Ανασυγκρότηση - Ανθρώπινο Δυναμικό- Κώδικας Δημοσίων Υπαλλήλων

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου